18 maj 2022

Nato uppvaktar Taiwan

Sedan ett par år tillbaka tränar USA:s marinkår regelbundet med Taiwans armé, trots
att USA officiellt erkänner att Taiwan tillhör Kina.

Taiwans utrikesminister driver på för ett närmare Nato-samarbete. Militärpakten å sin sida diskuterar att utöka sin verksamhet till Asien-Stillahavsområdet.

Taiwans utrikesminister Joseph Wu efterlyser ett närmare Nato-samarbete med den sydostkinesiska ön. Det pågår "allt fler samtal mellan Taiwan och NATO", förklarade Wu i en intervju med en ledande tysk dagstidning som publicerades i går. 

17 maj 2022

Du sköna, nya värld

Två robotar - Magda och Ann - har tagit makten i Nato-utposten Ultima Thule.

Gårdagens uppvisning i riksdagen kommer att gå till historien. Aldrig har så många riksdagsmän varit så eniga om en lögn. Nämligen den att Sverige går in i Nato med "bred enighet i Sverige" (Ulf Kristersson).

Sällan har nationen varit så splittrad. Mellan 41 procent som skrämts upp med en oöverträffad propaganda. Och 59 procent som antingen är tveksamma eller säger nej.

16 maj 2022

En viktig boknyhet!


Domenico Losurdos bok "Liberalismen. En kontrahistoria" (övers. Erik Göthe, Gerundium förlag) har alla förutsättningar att bli en klassiker. Ingen bok har tidigare fastställt ett så nära samband mellan  liberalismens segertåg i västvärlden och slaveri och rasism.

I fortsättningen kommer det att bli svårt att tala om liberala friheter utan att följdfrågan "För vem?" inställer sig.

15 maj 2022

S sa ja till kärnvapen och upprustning

"Horst Wessel" av Albin Amelin. Från utställningen
Mänsklighet på Sven-Harrys konstmuseum.

Den socialdemokratiska partistyrelsens beslut är ett historiskt nederlag för svensk arbetarrörelse. Det innebär att Sverige genom en statskupp ansluts till det aggressiva militärblocket Nato som fört olagliga anfallskrig i Jugoslavien, Afghanistan, Libyen och medverkat i USA-aggression i Irak, Syrien m fl.

Grundarfäderna - August Palm, Hjalmar Branting, Per-Albin Hansson Olof Palme - vänder sig i sina gravar.

13 maj 2022

Varför upprepa Finlands dumhet?

Finlands president Sauli Niinistö och statsminister Sanna Marin
har bestämt sig och ger Nato-anhängarna i Sverige draghjälp.

Det är dumt för Finland och Sverige att gå med i Nato och strunta i både verkliga orsaker och konsekvenser, skriver fredsforskaren Jan Öberg.

Väst är intellektuellt oförmöget att mitt i sitt gränslöst självgoda, militaristiska humör att se att det är Nato:s expansionspolitik som har skapat - och är ansvarig för konflikten.

12 maj 2022

Globalt NATO katastrof för världens säkerhet

En bild av Ahmad Qaddura, från tecknaruppropet www.moment2022.se.
Storbritanniens utrikesminister Liz Truss föreslog i förra månaden skapandet av ett "Globalt NATO" som ett led i "en förändring av världsordningen", verkar få ha förstått betydelsen av ett sådant uttalande.

Uttalandet kom efter krav från USA:s president Joe Biden att en "ny världsordning bör upprättas".

Nanjingmassakern 85 år

Huvuden som huggits av under Nanjingmassakern

Nanjingmassakern på mer än 300 000 civila kineser framstår än idag som ett av historiens största enskilda illdåd. I söndags (
(OBS. artikeln är från 2017)  hölls en minnesstund för att markera 80-årsdagen av massakern som begicks av den japanska militären under andra världskriget.

Hundratals aktivister och medlemmar av den kinesiska och andra asiatiska befolkningsgrupper samlades på söndagen i San Francisco.

11 maj 2022

Fler regioner kan bli ryska

Ryska flaggan vajar över stadshuset i staden Cherson i Ukraina.
 

Kommer Cherson-regionen som idag kontrolleras av ryska trupper att anslutas till Ryssland? "Ett sådant historiskt steg måste beslutas av människorna själva och vara helt legitimt", sa idag Kremls  talesman Dimitrij Peskov.

Kommentaren gjordes efter att en ledande tjänsteman i det rysk-kontrollerade område framfört idén.

10 maj 2022

10 händelser som väst inte vill höra talas om

Mordbrand i Fackföreningarnas hus 2 maj 2014. 46 människor omkom.

Under det pågående kriget i Ukraina har västvärlden kastat sig in i en anti-rysk hysteri. Den tidigare slovakiske premiärministern Ján Carnogurský har skrivit en kort översikt över de händelser som ingen i västvärlden vill höra talas om och inte kan ge svar på.

9 maj 2022

Putins tal på 77:e Segerdagen


President Vladimir Putin underströk i sitt traditionsenliga tal på Segerdagen idag att den ryska militära insatsen i Ukraina var en preventiv aktion för att förekomma ett stort anlopp på det rysktalande Donbass.

Kära medborgare i Ryssland! öppnade president Vladimir Putin sitt tala på Röda torget när han tog emot militärparaden på 77-årsdagen av Sovjetunionens seger över Hitlerfascismen.

5 maj 2022

Demografi närmar Kina-Indien-Ryssland

Kinas president Xi Jinping, Indiens premiärminister Narendra Modi, Rysslands president Vladimir Putin på ett BRICS-möte i Goa 2016. (Bild: BRICS)

Kina kommer vid lämpligt tillfälle att skippa sin satsning på Pakistan och satsa på Indien, vilket ställer strategiska förutsägelser på ända.

Det skriver den amerikanske finansanalytikern David Goldman, mest känd under sin signatur Spengler i Asia Times.

1 maj 2022

USA:s falska uppgifter om Ukrainakrisen (2)

En ubåt tillhörande Folkrepubliken Kina. Men 2025 sjösätter Taiwan
egna  ubåtar bestyckade med amerikanska Harpoonmissiler.

Här fortsätter den kinesiska nyhetsbyrån Xinhua en amper genomgång av USA:s propaganda i Ukrainafrågan. Läs föregående del här.

Kina tillbakavisar all anklagelser om att landet medverkat till kriget, som i själva verket underblåses av USA och amerikanska krigsprofitörer. Kina varnar USA för att försöka upprepa "Ukrainakrisen" i Asien.

30 apr. 2022

USA:s falska uppgifter om Ukrainakrisen (1)

I Kina lever minnena av Japans bakteriologiska krigföring (enhet 731) under andra världskriget.
Enheten togs senare över av USA och biovapen sattes in i Koreakriget.

PEKING, 29 april (Xinhua) - Under en tid har USA och några andra länder samt Nordatlantiska fördragsorganisationen (Nato) spridit desinformation om Kinas inställning till Ukraina-situationen och gjort grundlösa anklagelser om att attackera och smutskasta Kina.

Lögnerna, att blanda ihop rätt och fel, är ett försök att vilseleda världen. Kinas ståndpunkt i Ukrainafrågan är öppen, objektiv och rättvis.

Några exempel på hur desinformationen förhåller sig till verkligheten presenteras nedan för att hjälpa världen att förstå vad som verkligen händer.

Ekonomisk inbromsning i Europa

Tyskland har stoppat kol, kärnkraft och överväger att stoppa rysk olja och gas.
Här rören till NordStream 2, pengar som kastats i sjön.

Frankrikes ekonomi, euroområdets näst största ekonomi, slutade oväntat att växa under första kvartalet medan Tyskland, Europas största ekonomi, riskerar att gå in i en recession.


En förklaring är de kaotiska sanktionerna mot Ryssland samt kostnader för att stödja Ukrainas krigföring.

28 apr. 2022

Biden satsar 33 miljarder $ på Ukrainakrig

President Joe Biden har bett kongressen om 33 miljarder dollar för att finansiera både humanitärt och militärt bistånd till Ukraina fram till september i år, sade han på torsdagen.

Det massiva hjälppaketet åtföljs av ett förslag till kongressen om att ändra flera strafflagar för att göra det lättare för USA att sälja av de beslagtagna tillgångarna från sanktionerade ryska oligarker.

Regeringen vill kuppa in oss i Nato


Sveriges utrikesminister Ann Linde förklarade idag att det inte blir någon folkomröstning om Nato. Enligt henne är det inte brukligt med folkröstningar i utrikespolitiska frågor eller vid anslutning till Nato.

I Sverige har de senast två folkomröstningarna gällt utrikespolitiska frågor - EU 1994 och euron 2003.

Länder som genomfört folkomröstningar innan Nato-inträde är Spanien, Ungern, Slovakien, Slovenien, Georgien (ännu ej med) och Nord-Makedonien.

27 apr. 2022

Hur vill EU betala för den ryska gasen?


Dagens ryska beslut att stoppa gasleveranserna till Polen och Bulgarien beror uteslutande på att dessa länder inte vill betala - varken i dollar eller rubel, trots att Gazprombank erbjuder båda möjligheterna.

Detta kallar Polen, Bulgarien och EU-kommissionen för "utpressning" - dock utan att tala i vilken valuta man anser att EU-köpare ska använda. Vad vi ser är en konstgjort skapat energipris ta form och alltsammans på grund av den felaktiga kalkylen att man ska kunna tvinga Ryssland på knä.

Kampen inom (s) hårdnar

En bild ur filmen "Dr Strangelove eller hur jag lärde mig älska bomben" (1964).

Idag har en sittande och en f d socialdemokratisk minister kommit ut som EU-anhängare. Uppenbarligen inser man att Nato-motståndet är så stort i partiet och väljarkåren, att det måste börja mjukas i kraft av  Nato-monopolet i media.

Men finns det några nya argument?

26 apr. 2022

Så undanröjer Zelenskij oppositionen

Överst: Tortyren av vänsteraktivisten Alexander Matjuschenko den 3 mars i Dnipro, inspelad av Azov-medlemmar. Nederst: President Volodymyr Zelensky poserar under ett mediaframträdande.


Medan Ukrainas president Volodymir Zelensky hävdar att han försvarar demokratin har han förbjudit sin opposition, beordrat arrestering av sina rivaler och bär ansvaret för försvinnanden och mord på dissidenter över hela landet.

"En förrädare mindre" tycks vara inställningen när någon mördas, kidnappas eller torteras i fångenskap.

25 apr. 2022

Omöjligt ersätta den ryska gasen

413 ledamöter av EU-parlamentet har till frenetiska applåder beslutat stoppa EU:s import av rysk gas. 

Ivan David, tjeckisk EU-parlamentariker, skriver om Europaparlamentets plenum resolution med rubriken "Europeiska unionens sanktioner mot Ryssland".

Förslaget gick igenom med 413 röster mot 93, 46 lade ner sina röster medan 150 avstod. Efter tillkännagivandet av omröstningen reste sig närvarande ledamöter upp under frenetiska applåder och jubel.

21 apr. 2022

Varför Nato inte är defensivt


"Varför Nato inte är defensivt, utan föråldrat och bör upplösas". Så lyder rubriken på en artikel av fredsforskaren Jan Öberg som har fått bred internationell spridning.

Nato kan inte beskrivas som en "försvarsallians". Snarare har pakten en offensiv inriktning som innebär ömsesidigt hot, evig upprustning och frånvaro av fred.

Ryssland upprustar sitt yttersta försvar


Ryssland har framgångsrikt provskjutit sin nya interkontinentala missil RS-28 Sarmat. Uppskjutningen gjordes från kosmodromen Plesetsk i norra delen av landet, rapporterade militären på onsdagen.

Testuppskjutningen var den första i en serie försök som krävs för att utrusta Rysslands strategiska styrkor med  det nya vapnet.

20 apr. 2022

USA har krigat i 225 av 243 år

Pappa, vad gjorde du för att stoppa Nato? ( P P Piech 1982)

USA har varit i krig i 225 av 243 år sedan landet utropade sin självständighet 1776. Nu är Washington i full färd med att underblåsa kriget i Ukraina, som lätt kan utvecklas till en öppen konflikt med Ryssland.

Vill Sverige vara med? Det kan bli konsekvensen av ett Nato-medlemskap.

14 apr. 2022

PM till Magdalena

Bästa Magdalena Andersson, du står nu inför det som otvivelaktigt blir ditt livs viktigaste beslut.

Antingen bestämmer du dig för att försvara det som i drygt 200 år varit Sveriges fredliga, alliansfria och i alla krig neutrala position. Då slår du vakt om Sveriges särskilda röst i världen.

Eller också bestämmer du dig att hoppa över hela den demokratiska processen (grundlagens krav, folkomröstning etc) och följa råden från den borgerliga oppositionen, nu inte förvånande inklusive SD, liksom från de horder av lobbygrupper som är satta att bearbeta dig.

13 apr. 2022

Europa ömsar skinn

Till helt nyligen kunde Tysklands president Frank-Walter Steinmeier tala med Ryssland.
Nu anser han och EU:s ledning att bara vapen kan tala.

Under det pågående kriget i Ukraina har EU och framstående europeiska dignitärer genomgått en märkbar förändring.

EU:s utrikesminister Josep Borrell har övergett diplomatin och talar om att "detta krig måste vinnas på slagfältet".

Tysklands president Frank-Walter Steinmeier säger att han "strör aska över sitt huvud" för att han någon gång att det var möjligt att föra en "normal dialog med Ryssland."

12 apr. 2022

Här började Ukrainakriget

21 april 1999 i centrala Belgrad.


Ukrainakriget är en fortsättning på det krig som utspelades på Balkan 24 mars till 10 juni 1999. Nato bombade Serbien sönder och samman som ett led i paktens "Drang nach Osten".


Nato utförde 12 000 bombuppdrag med mer än 900 flygplan. 400 kryssningsmissiler avfyrades och 20 000 "smarta" och 5 000 konventionella bomber fälldes. Förbjudna vapen som klusterbomber och bomber av s k urlakat uran användes. Många över civila mål.

Jan Hagberg minns.

11 apr. 2022

Sömngångare


Den portugisiske sociologiprofessorn emeritus Boaventura de Sousa Santos vid Coimbrauniversitetet i i Portugal varnar för att Europa nu sömngångaraktigt går in i ett nytt världskrig

Mer än 100 år efter första världskriget rör sig Europas ledare sömngångaraktigt mot ett nytt storskaligt krig. 1914 trodde de europeiska regeringarna att kriget skulle pågå i tre veckor; det pågick i fyra år och resulterade i mer än 20 miljoner döda.

Indiens dilemma – Väst eller Ryssland


Informationskriget om påstådda mord i staden Bucha nära Kiev understryker hur mycket man är beredd att satsa för att smutskasta den ryska operationen i Ukraina. Trots att Pentagon har tagit avstånd och säger att de inte har någon oberoende information.


Veterandiplomaten M. K. Bhadrakumar analyserar Indiens svåra val.

8 apr. 2022

Socialdemokrater mot Nato-anslutning


Media sprider just nu rykten om att statsminister Magdalena Andersson redan har bestämt sig för att följa Finland in i Nato.

Det kommer i så fall inte att bli lätt. Den senaste socialdemokratiska partikongressen sa nej till Nato-anslutning och en rad tunga socialdemokrater står fast vid sitt nej. har upprepat sitt nej.

Trots ensidiga media saknas det fortfarande en majoritet för Nato i folkopinionen.

Ryssland inför guldmyntfot


Rubeln har återhämtat sig efter det kraftiga värdefallet efter inmarschen i Ukraina och är nu tillbaka på den tidigare kursen gentemot dollar och euro.

En förklaring till den sensationella stabiliseringen är att Rysslands centralbank nu erbjuder sig att inlösa rubel i guld enligt en fast kurs.

Dags igen?

Tyska infanterister gör sig klara 1914.
USA/NATO/EU, som förespråkar ett upphörande av fientligheterna på Ukrainas territorium, fortsätter att hälla bränsle på brasan. Västblocket har i åratal pumpat in vapen i Ukraina. Efter starten av den ryska militära operation, fortsatta leveranser i större kvantiteter.

Tjeckien har nyligen levererat Ukraina med T-72 stridsvagnar och pansarbandvagnar. En kolonn av f d sovjetiska pansarfordon har setts lämna Tjeckien.

7 apr. 2022

Nya tvivel om Butja

Hade Maxar satelliter över Butja och är bilden verkligen tagen 19 mars?

Nyligen diskuterade media aktivt frågan – vem låg bakom de döda kropparna i den lilla staden Butja (Bucha i engelsk transkribering) nordväst om Kiev?

Vissa fakta kastar tvivel över de tidigare slutsatserna, skriver Southfront.org, som just nu motarbetas starkt på Internet, men är åtkomlig i mobiler.

6 apr. 2022

Humanistisk "vänster" mot arbetarklassen

Var finns vänstern i det franska valet?

Jean Bricmont, belgisk professor i teoretisk fysik, är mest känd i Sverige för sin bok "Humanitär imperialism" (Karneval 2007). Sedan dess har han fortsatt sin kritik av den "humanistiska vänstern" som driver arbetarklassen att rösta höger.

Här ett referat av en ny artikel av Bricmont på temat.

5 apr. 2022

Ove Bring borde inte ha uttalat sig

Professor emeritus i folkrätt Ove Bring missade i lördags ett bra tillfälle att hålla tyst. När en handfull västliga mediabolag i en samordnad operation drog igång lanseringen av det EU-ordföranden Charles Michel genast döpte till "Buchaslakten" (flera hundra tusen publiceringar på ett dygn), så rycktes professorn med.

"Detta är den värsta formen av krigsförbrytelser”, slog han fast, utan att ha något annat stöd än bilder som kan vara manipulerade.

En ex-spion ser på kriget i Ukraina

Stämmer massmedias bild av läget i Ukraina? Det framställs som att hjältemodiga ukrainska krigare nu håller på att tränga tillbaka den slagna ryska armén, som sätter sitt sista hopp till massutrotning av det ukrainska folket.

En som definitivt motsätter sig den bilden är den f d östtyske spionen Rainer Rupp, som en gång arbetade i Nato:s högkvarter och läckte viktiga dokument, och numera är kommunpolitiker för "Die Linke".

4 apr. 2022

"Folkmordet" i Bucha
SVT:s bevakning av händelserna i den lilla staden Bucha nordväst om Kiev är under all kritik.

Utan minsta ansats till källkritik pumpas en samordnad och noga förberedd västlig version ut i etern. Genom att appellera till publikens känslor ska alla tvivel överröstas.

1 apr. 2022

Biden bekräftar varför USA behövde kriget


I ett ögonblick av uppriktighet har Joe Biden avslöjat varför USA behövde den ryska invasionen och varför den behöver fortsätta, skriver Joe Lauria.

USA fick sitt krig i Ukraina. Utan det skulle Washington inte kunna försöka förstöra Rysslands ekonomi, orkestrera världsomspännande fördömanden och leda ett uppror för att få Ryssland att blöda, allt i ett försök att fälla dess regering. Joe Biden lämnar intet tvivel om saken.

31 mars 2022

Har USA levererat vapenplutonium till Ukraina?


Nyhetsbanken har fått ta del av ett brev som den ryske försvarsanalytikern Vladimir Kozin har skickat till kollegor i det nederländska militärvetenskapliga sällskapet.

Han påstår i brevet att USA har levererat vapenplutonium till Ukraina för att hjälpa landet att återuppliva sina kärnvapen från sovjettiden. Är det sant är det en sensation.

Kozins brev är ett svar på en del felaktiga påståenden i ett öppet brev av ett antal framstående holländare, däribland även Nobelpristagare.

Drönare skulle sprida Ukrainas biovapen

11 USA-finansierade biolabb i Ukraina.

Förutom att biträdande utrikesminister Victoria Nuland har bekräftat förekomsten av USA-finansierade biolaboratorier där man haft bl.a. kulturer av mjältbrand och harpest har den ryska militären i Ukraina kommit över graverande dokumentation.

Man har fastställt namnen på USA-militärer och tjänstemän knutna till dessa laboratorier och man har kunnat fastställa att det till och med fanns planer på att sprida patogener med hjälp av drönare.

30 mars 2022

Maidan: Vägen till krigetDen här filmen (engelsk speaker och undertexter) säger mer än 100 artiklar om bakgrunden till kriget Ryssland-Ukraina. Den är ett måste för alla som vill bilda sig en uppfattning om kriget.

OBS. Du måste logga in på Youtube (med samma login som för Google) för att se filmen. Låt inga varningskyltar hindra dig!

https://www.youtube.com/watch?v=HLw_EXNqH9Q29 mars 2022

Ukrainas fredsförslag


På tisdagen stod Turkiet värd för den senaste omgången av fredssamtal mellan Ryssland och Ukraina. Den ukrainska sidan har kommit med ett skriftligt förslag till ett fredsavtal mellan de två nationerna, sa Rysslands toppförhandlare Vladimir Medinskij till media efter sessionen, som han kallade "saklig".

Förslaget kommer att vidarebefordras till Rysslands president Vladimir Putin för övervägande, sade Medinskij. Här är vad mer som kom fram efter samtalen.

500 leasade plan stannar i Ryssland


Branschorganisationen för de irländska leasingföretagen Aircraft Leasing Ireland (ALI) uppger att den i allt uppfyllt EU:s sanktioner och sagt upp alla leasingkontrakt med ryska flygbolag.

Organisationen uppger emellertid att de med "växlande framgång" försökt få tillbaka flygplanen från Ryssland. I ALI ingår AerCap , som har cirka 150 flygplan värda 2,1 miljarder euro leasade till Ryssland liksom SMBC Aviation Capital och Avolon.

Bidens dagar räknade


USA:s president Joe Biden har tvingat in Europa i ett hybridkrig med Ryssland som nu kan komma att utlösa en omfattande ekonomisk kris i Europa.

När EU vaknar upp till en ny geopolitisk verklighet, återstår bara en väg: att göra upp med Ryssland,  avveckla Ukrainakriget och upphöra med det  totala hybridkriget mot Ryssland .

28 mars 2022

Talet som var ”lögn”

Sergej Lavrovs outtröttliga ansträngningar för att tala med hunden medan
man syr en munkorg åt den har gjort honom till en av Rysslands mest omtyckta politiker.

25 mars framträdde Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov med ett anförande inför den s k Gortjakovfonden för offentlig diplomati. Det var detta tal som kategoriskt samma kväll
avfärdades som ”lögn” av SVT:s korrespondent Bert Sundström.

Döm själv!

27 mars 2022

Indien och USA har olika prioriteringar

Modi (t v) - Biden, en alltmer problemtyngd relation.
Indiske diplomatveteranen M. K. Bhadrakumar kommenterar på sin hemsida Indianpunchline insiktsfullt världshändelserna.

Den senaste veckan har han dock haft sökarljuset på sitt eget land. Hur ska Indiens ställa sig i den hårdnande internationella konflikten?

26 mars 2022

Sverige behöver inte Nato...

Idag hölls ett protestmöte på Sergels torg i Stockholm idag under parollerna "Nej till Nato - Nej till krig".

"Sverige behöver inte Nato för fred, det är Nato som behöver Sverige för krig!" var en återkommande formulering.

Så här sa Eva Jonsson från "Nej till Nato" i sitt tal:

Också i Sverige har vi ett militär-industriellt komplex, som styr opinionsbildning och politiska beslut. Krigsmaterielindustrin, politiker och media sjunger samma sång;
de står för samma narrativ, som man säger.

Och i stor utsträckning har de samma ägare.

25 mars 2022

De uppfann det totala kriget

Erich von Ludendorff (t v) skrev boken "Det totala kriget".
Adolf Hitler (född Schicklgruber, t h) var hans elev.

I ett inslag i Rapport uppmärksammades en intervju med Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov.


Vi fick veta att Lavrov anklagade väst för "ett totalt krig". Och, sa Bert Sundström, i en något knapphändig sammanfattning av resten av talet: "Det var lögn".

Censur förlänger kriget

En bro som ukrainska förband har sprängt i Charkov.

Just nu rapporterar den ryska generalstaben att 21 broar har sprängts i Ukraina, samtliga av ukrainska förband.


Den bild ryska media förmedlar är en helt annan än den som ges i väst. Avstängningen av ryska media - dels genom EU:s censuråtgärder, dels genom kraftiga och ihärdiga DDoS-attacker, gör att medborgare i väst har svårt att bilda sig en egen uppfattning.

EU vill stoppa rysk energiimport

Brittiska bilköer för bensin i september i fjol. De lär bli längre
om EU-kommissionen får sin vilja igenom.

EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen sa att EU inte kommer att tillåta betalningar för rysk gas i rubel, rapporterar Reuters.

von der Leien kallade detta alternativ oacceptabelt, eftersom betalningar i rubel enligt hennes åsikt skulle vara ett brott mot de antiryska restriktioner som införts av Europeiska unionen.

24 mars 2022

Minns någon denna dag för 23 år sedan?

 

Idag, på årsdagen av Nato:s 78 dagar långa bombningar av ex-Jugoslavien exponerades bilder från kriget på USA:s ambassad i Moskva.

RT.com, som är förbjuden för oss i EU, visade ett lysande reportage om kriget, med synnerligen komprometterande dokumentär bilder av Joe Bidens hätska uttalanden.

Väst valde kriget

Sveriges Riksdag applåderade idag stående Ukrainas president Zelenskij.
Hur långt ska de dra in Sverige i kriget?

Kriget i Ukraina kom inte som en blixt från en klar himmel. Det har en lång förhistoria men statskuppen i februari 2014 är en plattform från vilken mycket av det som sedan hänt utgår.

Ulf Bjerén, Karlskrona, brukar skriva i Sydöstran och Blekinge läns tidning. Men vid det här inlägget upphörde yttrandefriheten.