27 sep. 2023

Domedagsplan 1945: Utplåna Sovjet!

Ur tidskriften Collier's 27 oktober 1954. En vision av det kommande kärnvapenkriget mot Ryssland.

Den kanadensiske forskaren Michel Chossudovsky har ägnat en stor del av sin livsgärning åt arbete mot kärnvapen.

Här beskriver han hur Robert Oppenheimer och USA:s krigsdepartement före Hiroshima planerade ett helt annat kärnvapenkrig. Den hemliga "Domedagsplanen" från 15 september 1945 gick ut på att "utplåna Sovjet från kartan"

Tysk militär ledarroll i Baltikum

Estlands försvarsminister Hanno Pevkur med sin tyske kollega Boris Pistorius besökte
"minnesmärket för kommunismens offer" i Tallinn.

Vid ett besök i Estland igår sa Tysklands försvarsminister att "Ukraina seger inte är grunden för Tysklands säkerhetspolitik".  Sakta förbereds opinionen på att Ukraina kanske inte segrar snart eller inte alls.

Klart är däremot att Tyskland vill spela "en ledande militär roll" i Baltikum.

24 sep. 2023

Polen stoppar Ukrainahjälp

Zeleneskyj - en "drunknande" som riskerar att dra med sig sina "räddare" i djupet, enligt Polens president Andrzej Duda.

Denna vecka kommer inte att glömmas så snart, skriver Lost in EU. Vid FN:s generalförsamling i New York anklagade Ukrainas president Zelenskyj Polen för att spela Ryssland i händerna med sitt spannmålsembargo.

Polen bemötte omgående angreppet hårt. Ukraina beter sig som en drunknande man och drar medhjälparna i djupet, hette det i Warszawa; Från och med nu kommer inga ytterligare vapen att levereras.

23 sep. 2023

USA bakom attacker på Krim?

Plan som ingår i USA:s spaningsnätverk över Krim och Ukraina.

Under attacken mot den ryska  Svartahavsflottans högkvarter i Sevastopol i fredags sågs ett amerikanskt spaningsflygplan i närheten. Samtidigt har en amerikansk styrka på 100 man placerats i Rumänien.

Det amerikanska P-8A Poseidon-spaningsflygplanet patrullerade över Rumänien under den ukrainska försvarsmaktens missilattack mot Sevastopol och identifierade förmodligen positionerna för ryska luftförsvarssystem, uppger militäranalytikern och chefredaktören för tidskriften Nationellt försvar Igor Korotjenko. 

20 sep. 2023

Ryssland dömer krigsförbrytare

Den här medlemmen av den nazistiska Azovstyrkan dömdes för mord på civila till
ett livstidslångt straff.

Idag dömdes ukrainska krigsförbrytare till livslånga straff i rysk domstol. Dessa väl dokumenterade domar efter övertygande bevisning visar att Ryssland tänker upprätthålla folkrättens lagar - även utan medverkan av västvärlden som sluter upp bakom Kiev och dess krigspropaganda.

Det ryska utrikesministeriets talesman Marija Zacharova redogjorde idag för de första domarna mot ukrainska ogärningsmän.

15 sep. 2023

Kan EU hejda elbilarna från Kina?

Kinesiska Atto 3 blev mest sålda elbil i Sverige i juli. 

Bryssel har startat en allvarlig konfrontation med Peking. EU ska utreda de kinesiska elbilarna för att försöka hitta förevändningar att begränsa importen.

Följden kan bli att hela övergången till grön energi i transportsektorn försenas. Allt för att rädda de tyska bilgiganterna som likt feta katter länge varit utan konkurrens.

14 sep. 2023

Stoltenberg: NATO-utvidgningen ledde till ryska invasionen



Under ett tal i EU-parlamentets utrikesutskott på den 7 september erkände Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg tydligt att Putin tog beslutet att invadera Ukraina av rädsla för Natos expansionism.

13 sep. 2023

Ingen risk för Biden?


Den oberoende tyske journalisten Thomas Röper  lanserar i dagarna en bok som avslöjar familjen Bidens korrupta affärer och hur de hänger ihop med det pågående kriget i Ukraina.

Igår beslutade USA-kongressens representanthus att inleda undersökningar för ett riksrättsåtal mot sittande presidenten Joe Biden.

Enligt DN löper Biden "noll" risk att åtalas, eftersom demokraterna kontrollerar senaten.

Men knappast något massmedia i Sverige har redogjort för vad saken handlar om.

11 sep. 2023

Livstid hotar krigsmotståndare i Estland



Krigsmotståndaren och lokalpolitikern Aivo Peterson hotas av livstidsstraff i Estland för att han förespråkat avspänning med Ryssland och rest med humanitär hjälp till Donbass.

Hans advokat misstänker att makthavarna i Estland vill hitta ett bekvämt sätt att hindra honom att kandidera till borgmästare i Narva.

7 sep. 2023

EU snöper Internet

Madame Anastasie var öknamnet på den franska censuren, när André Gill
gjorde denna bild 1874.

Fredagen den 25 augusti trädde EU:s digitala tjänstelag (DSA) i kraft, en lag som knappast någon i Sverige känner till, än mindre fått ta ställning till.

Lagen ger EU-kommissionen en enorm makt att snabbt stoppa s k hatiskt tal och desinformation  i syfte att, som kommissionens ordförande Ursula von der Leyen uttrycker det, "försäkra att onlinemiljön förblir ett säkert utrymme."

6 sep. 2023

Elon Musks far fruktar för sonens liv

Elon Musks far, Errol Musk, svarade i en intervju med Sun jakande på frågan om han fruktar att en amerikansk "skuggregering" kommer att försöka döda hans son.

"Ja," sade Errol Musk till motsvarande fråga och tillade att hans son delar dessa farhågor.