18 dec. 2022

Ukrainas ÖB 3 december


The Economist har publicerat en intervju med Ukrainas ÖB Valerij Zaluzjnyj.


Det är en intervju som på sätt och vis avslöjar kärnan i nazistregimens politik, som den understöds av USA och EU.

I en reflektion över "lärdomarna" sedan 2014 säger denne slaktare:

"Och den viktigaste erfarenheten vi hade och den som vi har utövat nästan som en religion är att ryssar och alla andra fiender måste dödas, bara dödas, och viktigast av allt, vi ska inte vara rädda för att göra det. Och det här är vad vi gör."

Ponera att detta citat istället hade lydit:

"Och den viktigaste erfarenheten vi hade och den som vi har utövat nästan som en religion är att judar och alla andra fiender måste dödas, bara dödas, och viktigast av allt, vi ska inte vara rädda för att göra det. Och det här är vad vi gör."

eller 

"Och den viktigaste erfarenheten vi hade och den som vi har utövat nästan som en religion är att amerikaner och alla andra fiender måste dödas, bara dödas, och viktigast av allt, vi ska inte vara rädda för att göra det. Och det här är vad vi gör."


Då hade sannolikt The Economist inom kort upphört med sin utgivning. Att döda ryssar "nästan som en religion" är helt comme-il-faut i Europas salonger, precis som judeföraktet en gång var det.

Till saken hör att Ukrainas översteslaktare inte bara dödar ryssar, han skickar in vanliga ukrainska grabbar i krigets köttkvarn och ser uppenbarligen inga gränser för vad detta krig för Nato och för den egna "religionen" får kosta.

Stefan LindgrenInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Underteckna med ditt namn.