9 nov. 2022

Ryska trupper lämnar Cherson


Försvarsminister Sergej Sjojgu har samtyckt till förslaget från befälhavaren för den gemensamma gruppen av ryska styrkor Sergej Surovikin att organisera försvaret i Cherson-regionen på Dneprs vänstra strand.

Det betyder att de ger upp försvaret av staden Cherson för att rädda liv. Kampen på andra frontavsnitt fortsätter.

"En övergripande bedömning av den nuvarande situationen föreslås för att ta upp försvar längs den vänstra stranden av floden Dnepr. Jag förstår att detta är ett mycket svårt beslut. Dessutom kommer en del av styrkorna och medlen att frigöras, som kommer att användas för aktiva operationer, inklusive offensiva sådana, i andra riktningar i operationszonen", sa Surovikin.

Han specificerade att "truppernas manöver kommer att utföras inom en snar framtid, formationer och enheter kommer att ockupera försvarslinjer och positioner förberedda i tekniska termer på den vänstra stranden av floden Dnepr."

"Cherson och angränsande bosättningar kan inte försörjas fullt ut och fungera, människors liv är ständigt i fara," sa Surovikin.

Han betonade att de väpnade styrkorna i Ukraina fortsätter att beskjuta Kachovkadammen - detta kan provocera fram översvämningar, vilket kommer att medföra betydande offer. Detta hotar att isolera trupperna på högra stranden av Dnepr om de inte dras tillbaka därifrån.

"Fienden skjuter urskillningslöst mot staden, det är möjligt att de kommer att använda förbjudna metoder för krigföring. Den regionala administrationen beslutade att evakuera befolkningen från högra stranden av Dnepr till Krim och andra regioner av denna anledning. För närvarande har alla, och det här är mer än 115 tusen människor, har lämnat detta område. Vi gjorde vårt bästa för att säkerställa deras säkerhet under evakueringen", sa han.

Han tillade att mer än 115 000 människor har evakuerats från regionen.

Surovikin tillade också att längs hela kontaktlinjen motsätter ryska trupper framgångsrikt fiendens offensiva försök. Enbart i Cherson-riktningen uppgick förlusterna för de väpnade styrkorna i Ukraina från augusti till oktober till:
  • - mer än 9 500 dödade och sårade;
  • - mer än 200 stridsvagnar;
  • - 500 pansarfordon;
  • - cirka 600 fordon för olika ändamål;
  • - mer än 50 artilleripjäser och granatkastare.
Förlusterna av ryska trupper är en sjunde- till en åttondedel av fiendens.

Samtidigt kommer meddelandet att den biträdande chefen för Cherson-regionen, Kirill Stremousov ( f. 1976), omkommit i en trafikolycka.
 
warandpeace.ru
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Underteckna med ditt namn.