30 nov. 2016

18 000 civila lämnade Aleppo

18 000 har lämnat östra Aleppo enligt regeringen på  onsdagen.
Enligt andra källor kan det vara många fler.
18 000 civila har kunnat lämna terroristkontrollerade områdena av Aleppo, uppgav den ryska militären på onsdagen. Efter flera humanitära pauser som utlysts av myndigheterna för att ge civila samt stridande en chans att lämna de östra delarna av staden genom 8 korridorer tycks nu människor i större skala söka sig för att ta skydd i regerings- och kurdkontrollerade delar av staden.


Ryssland har inte utfört några luftangrepp mot Aleppo de senaste 44 dagarna anklagas ändå av terroristernas desperata sponsorer för krigsförbrytelser.

När äntligen en ljusning skymtar i Aleppo sätter hela västvärlden in propagandamaskinerna för att försöka åstadkomma ett eldupphör. Turkiets president Erdogan medgav idag att han skickat in sina trupper för att störta landets regering. Det är inte det enda Nato-land som stöder terroristerna.

Regeringen har lyckats vinna full kontroll över norra flanken av Aleppo stadens östra stadsdelar. Arméenheterna har tagit tillbaka 25 kvadratkilometer av totalt 45 kvadratkilometer i östra Aleppo .

Abdullah Muhammad al-Muhaysini, en ledande al-Qaida-anknuten religiös säger att terroristkoalitionen Jeish al-Fatah kommer att tvingas ge upp kampen och överlämna staden till armén de närmaste två dagar om inte räddas från utsidan.

En militär källa sade på onsdagen att terroristerna i Aleppo kommer att tvingas godta regeringens erbjudande om fri lejd till andra rebellkontrollerade områden i Syrien.

Läget ljusnar alltså i Aleppo, men samtidigt sker en osedvanlig storm av västerländska protester mot regeringsoffensiven, som om den skulle kunna hejdas av västmedia som hela tiden har stött terroristerna.

Samtidigt rapporteras från Mosul i Irak att 600 000 människor nu är utan vatten i Mosul sedan en vattenledning  förstörts under strider med IS.


red

1 kommentar:

  1. Syrienkriget är inte över med östra Aleppos befrielse men informationskriget är närmast omöjligt att bedriva för västmakterna härefter. Det kommer för en bred allmänhet att klarna att östra Aleppo varit ett terroristfäste och ingenting annat. Kulisserna har rasat och kan inte längre restaureras. Därav paniken i väst eftersom man förstår att man nu blivit tagen på bar gärning. Bisarrast av alla var FN:s speciella sändebud Staffan de Mistura, som bara för en dryg vecka sedan föreslog för Syriens utrikesminister att östra Aleppo skulle få status som oberoende zon. Och Frankrike som i FN larmar om förestående massavrättningar av civila.
    Att Aleppo hamnat i denna situation förklaras av närheten till Turkiet vars regering öppnat sina gränser för ett obegränsat antal av jihadister som strömmat till från hela världen för att tilldelas Aleppo som sin egen skjutbana, där man ostraffat kan skjuta omkring sig mot civila områden med vapen som betalats av Saudi-Arabien och Qatar och levererats från bl.a. östeuropeiska depåer och USA via mellanhänder.
    Jihadisterna söker sig nu hemåt till sina ursprungsländer. Enligt BND, tyska underrättelsetjästen, bevarar över hälften av krigarna sin övertygelse efter hemkomsten. Något för Säpo att tänka på, Säpo som enligt uppgift spanar tiotals år på jihadister utan att kunna sätta dit dem.

    SvaraRadera

Underteckna med ditt namn.