19 jan. 2021

Inget undantag för Navalnyj


Den ryska motsvarigheten till kriminalvårdsstyrelsen (FSIN) fängslade oppositionsprofilen Aleksej Navalnyj när han återvände till Ryssland, precis som den hade sagt att den skulle.


Planet Navalnyj färdades med omdirigerades till Sjeremetievo från Vnukovo där hans anhängare väntade. 50 av dem greps av polis, men de flesta släpptes senare utan att några förundersökningsprotokoll upprättats.
Eftersom Navalnyj har en villkorlig fängelsedom från 2014 hängande över sig är han skyldig att iaktta vissa regler som FSIN anser att han brutit mot, som att två gånger i månaden inställa sig för registrering hos FSIN.

Han riskerar nu att den villkorliga domen omvandlas till fängelse.

Myndigheterna visar med arresteringen att de inte tänker göra något undantag för Navalnyj, bara för att han har särskilt "beskydd" av västmakterna och västmedia, som ständigt korar honom till "stjärna" och "oppositionsledare" fast hans rörelse sällan når upp till mätbara nivåer i opinionsmätningar.

Domen gäller förskingring av 30 miljoner rubel (400 000 dollar) från två företag, inklusive det franska kosmetikföretaget Yves Rocher. Hans straff på tre och ett halvt år i fängelse ersattes av fem år villkorligt, vilket senare förlängdes med ytterligare ett år. Det skulle löpa ut den 30 december 2020.

Den ryska domen har underkänts av Europadomstolen för mänskliga rättigheter, men det har inte lett till några åtgärder från rysk sida.

Ryssland har i den senaste revideringen av sin författning beslutat att internationella domar som anses strida mot den ryska författningen efter beslut i författningsdomstolen inte ska verkställas. Uppenbarligen anses domstolen partisk då 12 procent av alla domar riktar sig mot Ryssland.

Navalnyj befinner sig i polisarrest i stadsdelen Chimki, sade hans advokat Olga Michajlova.

Samtidigt kastar nya publiceringar om Navalnyjs "förgiftning" tvivel över hela det västliga narrativet: att han var offer för en Novitjok-attack, naturligtvis personligen beordrad av president Putin.

De tyska laboratorietestresultaten för Aleksej Navalnyj, som publicerades av en grupp läkare vid Charité-Universitätsmedizin Berlin förra månaden, avslöjar ett överraskande antal medicinska symtom, men däremot inga indikatorer på förgiftning med Novitjok, skriver den australiensiske Moskvakorrespondenten John Helmer.

Testresultaten som Charité-gruppen släppte den 22 december avslöjar symtom på akut pankreatit, diabetes, leversvikt, svår uttorkning, muskelstyvhet samt en allvarlig bakterieinfektion och en möjlig hjärtinfarkt associerat med patientens njurproblem

Enligt experterna är dessa inte igenkännliga symtom på nervattacker. Den tyska rapporten redovisar ”laboratorievärden vid intag” och toxikologiska och farmakologiska resultat ”i blod- och urinprover erhållna vid ankomst av patienten till Charité - Universitätsmedizin Berlin (dag 3)”.

Kai-Uwe Eckardt, chefen för behandlingsenheten på Charité som Navalnyj tackade offentlig den 7 oktober, och David Steindl är huvudförfattarna till 22 decemberrapporten. Eckhardt är specialist på diabetes och njurtransplantationer; Steindl är specialist på muskuloskeletala patologier.

Se John Helmers originalartikel för detaljer och länkar till den tyska rapporten i The Lancet m m. 

http://johnhelmer.net/berlin-clinical-data-confirm-alexei-navalny-had-pancreatitis-diabetes-liver-failure-staphylcoccal-infection-mild-heart-attack-no-novichok-symptoms/

http://johnhelmer.net/navalny-s-courtroom-wager-biomedical-and-drugs-evidence-and-article-275-of-the-russian-criminal-code/#more-45746

 

 

1 kommentar:

  1. http://johnhelmer.net/swedish-laboratory-stockholm-court-confirm-alexei-navalny-prepared-nato-secrets-adding-evidence-for-treason-indictment-in-russian-court/
    Holger Nordström

    SvaraRadera

Underteckna med ditt namn.