3 feb. 2023

Putin om slaget vid Stalingrad


Rysslands President Vladimir Putin talade idag vid firandet i Volgograd av 80-årsdagen av segern i slaget vid Stalingrad.

Han erinrade om att striden gått till historien som en radikal vändpunkt i det stora fosterländska kriget.

Vård folks oerhörda ståndaktighet väcker känslor av djupaste tacksamhet och respekt, sa Putin.

"Det har blivit tydligt för alla vad det sovjetiska folket visste från början, att nazisternas planer på att förstöra vårt land och idén om världsherravälde är dömd att misslyckas," sa Putin.

Samtidigt, erkände han bittert, måste Ryssland snart behöva slåss igen med samma fiende som besegrades i Stalingrad vintern 1943.

"Det är otroligt, men är ett faktum att vi återigen hotas av tyska Leopardstridsvagnar med kors på sidan",  sa Putin.

Han betonade att Ryssland fortfarande har vänner i väst, i Nord- och Sydamerika, samt i Europa, och alla de som drar in ovänliga länder i ett krig mot den ryska federationen bör vara beredda på konsekvenserna.

"De som drar in dessa länder i ett nytt krig med Ryssland och förklarar det som ett redan fullbordat faktum, de som förväntar sig att vinna över Ryssland på slagfältet, bör förstå att ett modernt krig med Ryssland kommer att vara helt annorlunda för dem.


Vi sänder inte våra stridsvagnar till deras gränser, men vi har något att svara med och det slutar inte med  användning av pansarfordon. Det bör alla förstå", sa  Putin.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Underteckna med ditt namn.