14 feb. 2023

Konspirationsteorier flödar vilt i svenska media

En NASA-ballong som förbereds för uppdrag på Esrange i Kiruna.

Karl Wang, svensktalande kinesisk ingenjör bosatt i Kunming i Kina, reflekterar här över svenska medias behandling av den amerikansk-kinesiska konflikten om de ballonger som skjutits ned av USA:s flygvapen.

Enligt Kina har tio amerikanska ballonger siktats över landet, utan att det lett till hysteriska reaktioner.
Precis som i fallet med USAs terrordåd att spränga Nordstream och den grävande prisvinnande journalisten Seymour Hersh avslöjanden, lossnar tungorna med tiden och de som vet berättar. Vi har lyssnat. Så även med forskningsballongen. Det står även klart att ballongen inte flög i USAs luftrum, utan ovanför det, men som vanligt struntar USA i alla regler och uppfinner sina egna när det passar dom.

USA-propagandan bara flödar vilt, och svenska media och journalister kopierar och skriver amerikansk beställningsjournalistik i propaganda syfte. Samtidigt som journalister på DN och andra svenska producerar ändlösa hyllningar till USA propaganda och konspirations teorier. Konstant väljer man selektivt ut de personer med de rätt åsikterna, och gärna med imponerande titlar, även om deras kunskaper i ämnet helt saknas

Media i Sverige påstår att Kina har talat om en väderballong, vad det står på kinesiska är att det är en meteorologisk forskningsballong. Avsiktliga felöversättningar i propaganda syfte är nästan regel.

Den verkliga orsaken till USAs ballongpropaganda
Syftet med propagandan och nedskjutningen var uppenbart att avleda uppmärksamheten från USAs terrordåd när det gäller Nordstream.

Det visar sig nu att USAs propagandaattack på Kinas forskningsprogram om klimatet, där  forskningsballongen är en central del, har egentligen inget att göra med USAs skräck för spioneri. USA bedriver ju bevisligen själva mycket omfattande spioneri. Det helt enkelt så att USA är på reträtt överallt och i steg förlora sin forna roll som global militärdiktatur.

Senaste exemplen, Vietnam, Solomon öarna och Kiribati närmar sig Kina. Andra exempel är förstås  Ryssland, Iran, och Filippinerna, som just har skrivit på ett större avtal med Kina. Detta till trots att USA har nyligen återetablerat sig militärt på Filippinerna under hotelser.

Kina har ett frihandelsavtal med handelsblocket Mercosur, som inkluderar Argentina, Brasilien, Paraguay, and Uruguay. Kina förhandlar om ett frihandelsavtal med Peru och Chile, och även med Ecuador.

Banker i Kina och Brasilien har nyligen undertecknat ett samförståndsavtal att öka den globala användningen av Kinas valuta och etablera ett clearings arrangemang.

Kina är redan Brasiliens och Uruguays största handelspartner, liksom Argentinas andra handelspartner, men Peking har inte inkluderat Paraguay eftersom Paraguay erkänner Taiwan, ett av bara 14 länder.

Venezuela, Ecuador, Peru, Bolivia, Chile, Argentina and Uruguay är alla medlemmar i Kinas BRI. Cirka 40 av Afrikas 54 länder deltar i Kinas Belt and Road Initiativ (BRI).

USAs misslyckanden
USA misslyckades i Kazakstan och Myanmar att etablera en marionettregim som man gjorde i Kiev. USA misslyckades att etablera kontroll av Xinjiang, Tibet, och Hong Kong genom färgrevolutioner och terrorism.

Försöken att etablera ett alternativ till Kinas BRI projekt misslyckades även det, Kinas BRI har blivit en massiv framgång för ett flertal länder. USAs sanktionsprogram mot Ryssland misslyckades, och drabbade istället Europa svårt.

75% av FN:s stater vägrar att stödja USAs krig i Ukraina eller USAs sanktioner mot Ryssland.

Andra exempel är otaliga afrikanska länder som São Tomé or Kenya, Nigeria, Libyen, Tunisien, och latinamerikanska länder som Mexiko, Brasilien, eller Argentina. USA förlorade sin marionett i Brasilien, och man misslyckades med att etablera en marionett i Venezuela, Juan Guaidó. Peru har fjärmat sig från USAs kontroll.

Taiwan närmar sig alltmer Kina. KMT-partiet är i Peking och diskuterar hur en återförening till fastlandskina kan genomföras. Projektet att återförena Taiwan med fastlandskina drivs nu alltså av taiwaneserna, inte från Peking. USAs marionett regim DPP har visat sig bara ha 1.5% folkstöd för sitt mål med självständighet. KMT går nu framåt mycket starkt.

Samtidigt har USAs stora inrikes problem galopperat med utbredd stigande fattigdom och våldsamma kravaller. Även USAs egen spion och propaganda organisation CIA anser helt öppet att det är hög risk att USA står inför en väpnad revolution och omkring 60% av USA befolkningen tror nu på en revolution i USA. Flera stater, som till exempel Kalifornien och Texas har en alltmer utbredd politisk rörelse som syftar till att lämna unionen och överge Washingtons kontroll och diktatur.

I motsats är Kina mycket stabilt med upp till 98% stöd för regeringen, enligt Harvard-forskning.

USA förlorar greppet som global diktator
USA förlorar helt enkelt greppet i sina strävande att vara den globala diktatorn, och man var i desperat behov på klassiskt maner att hitta ett underlag för ett propaganda drev mot Kina. Man valde att bygga en propaganda kampanj på fabricerade uppgifter från Kinas forskningsprogram om klimatet där dessa forskningsballonger spelar en central roll.

I media påstår man att Kina skulle a uppgett att det rör sig om en väderballong. En väderballong är mycket olik en forskningsballong. Forskningsballongen har betydligt mer instrumentering. Det är en felaktig och avsiktlig felöversättning. Sådana avsiktliga felöversättningar ingår som det normala i propagandametodiken. På kinesiska står det meteorologisk ballong.

USA-aggressionen ökar
USA aggressionen ökar kraftigt hela tiden i Asien. Nu etablerar USA nya militärbaser på Filippinerna under hotelser, och en ny militärbas på Guam. Guam invaderades och erövrades militärt av USA, som sedan annekterade ön och etablerade en kärnvapenbas där. Guam tillhör Chamorrofolket som kom till Guam för omkring 4 000 år sedan. USA försöker även annektera Taiwan och göra det till en amerikansk kärnvapenbas. Kina kommer inte att tillåta det. Taiwan har varit del av Kina i över 30 000 år och befolkades från fastlandskina.

Sådana här flygningar med forskningsballonger för klimatforskning har pågått i många år, och även Sverige gör dom, och USA har aldrig haft något problem med det.

Den verkliga anledningen till USA:s propagandadrev
Det fanns två huvudanledningar anledningar till USAs agerande.

1. USA var i desperat behov av att skaffa nytt underlag för sin omfattande propaganda, som flödar även i svenska media, främst Bonnierpressen, som till exempel på DN.

2. USA är desperat att strypa allt kunskapsflöde till Kina, att stoppa all forskning där det är möjligt. Som bekant, Kina har gått om USA dramatiskt när det gäller utveckling på nästan alla områden.

Nyligen jämfördes dagens skillnader mellan USA och Kina med skillnader mellan USA och sovjet vid sovjets upplösning på 90-talet. USA ligger dramatiskt efter i utveckling, både teknologi och samhällsutveckling, och blir alltmer politisk och samhälleligt instabilt. Kina, med sitt upp till 98% stöd för regering är idag världens mest stabila nation. Värt att tänka på när det gäller investeringar, tillverkning och handel.

Löjeväckande lögn om avlyssning och antenner
USA propagandan påstår nu, trots att man ännu inte fått upp vraket, att antennerna användes för att samla in information om USAs militära kommunikation, signalspaning. Det är detsamma som att säga att om man observerar en TV antenn, då kan man avgöra vilka program ägaren tittar på. USA propaganda faller omedelbart sönder på ett löjeväckande sätt. Jag har varit radioamatör sedan tonåren, alltså över 60 år, och är dessutom kvalificerad ingenjör i ämnet. Jag vet vad jag talar om. Alla meteorologiska ballonger har antenner. Hur skulle dom annars sända tillbaka mätresultaten.

En ballong har idag inga tekniska fördela gentemot satelliter när det gäller signalspaning. Tvärt om, ballongen är utsatta på ett helt annat sätt än satelliter för ingripanden och påverkan och kan inte samla in mer information än en satellit. Satelliterna arbetar i stafett, när en försvinner under horisonten tar nästa satellit över uppgiften. Hastigheten eller avståndet är betydelselöst. Tony Ingesson har uppenbart synnerligen bristfälliga kunskaper i teknologin och uppenbart saknar den mest grundläggande kompetensen i det avseendet. Trots det framhålls han som expert.

USA:s Mars 2020 rover, Perseverance sänder till jorden med 20W sändare. Det är 228 miljoner kilometer. Avståndet här är kanske 30 kilometer.

Man kan naturligtvis inte kräva att varken journalister eller statsvetare som Tony Ingesson vid Lund skall ha någon teknisk kompetens, men detta illustrerar problemet. En journalist vet inte vem man skall fråga eller ens vilka frågor man skall ställa, eller kan förstå svaret. Därför blir det ordentligt fel.

Statliga företag och propaganda
Den bild som USA propagandan framför genom svenska media är att det inte skulle finnas några företag i Kina som inte är statligt kontrollerad eller drivna. Fakta är att det finns mer privat affärsverksamhet i Kina än det finns i Sverige. Svenska företag är betydligt mer statligt kontrollerade än kinesiska.

Att Kina inte svarade på telefon beror förstås på att man inte tänker spela med i USAs propaganda drev och teaterföreställning. Att Blinken ställde in resan beror inte på Kina, utan på amerikansk inrikes politik. Blinken tänkte resa, trots ballongen, men anklagades då för att vara vek mot Kina.

Fortfarande har journalister i Sverige inte förstått skillnaden mellan Kinas folkrörelse kommunistpartiet och Kinas regering. Kommunistpartiet är folkrepresentationen mot regeringen, inte Kinas regering.

Taiwan
Kina kommer inte att invadera Taiwan, om inte USAs provocera till det som dom gjorde i Ukraina. Taiwan kommer att återansluta sig till fastlandskina, en process som redan pågår för fullt med KMT representanter just nu i Peking för att diskutera hur en återförening skall gå till. Det är Taiwan som driver projektet med en återförening, inte Peking. USAs marionettregim DPP som nu styr Taiwan har visat sig bara ha omkring 1.5% folkstöd. Det kan jämföras med upp till 98% folkstöd för Kinas regering.

Det är bara tråkigt att se hur Sverige desinformeras.

Karl Wang
Kunming
Kina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Underteckna med ditt namn.