11 apr. 2021

Största Nato-styrkan någonsin vid ryska gränser


Nato planerar att under månaderna mars-juni  koncentrera omkring 40 000 soldater och 15 000 stridsvagnar, fordon och motoriserat artilleri  nära Rysslands västra gränser.

Hälften av den kontingenten är från USA. Den första vapenleveransen har redan levererats till den grekiska hamnen i Alexandroupolis.

10 april informerade Turkiet deltagarna i Montreuxkonventionen om att två krigsfartyg från USA är på väg till Svarta havet. Detta tillkännagavs vid den ryska ambassaden i Ankara.

Enligt medieuppgifter handlar det om jagarna Roosevelt och Donald Cook. Tidigare har det i amerikansk press förekommit uppgifter från Pentagon om att USA överväger att skicka krigsfartyg till Svarta havet under de kommande veckorna "för att visa Ukraina sitt stöd".

Natos verksamhet nära Rysslands gränser växer också. För några dagar sedan avslutades de internationella militärövningarna i Lettland och snart kommer Nato att genomföra den storskaliga manövern "Defender Europe 21".

Enligt en version rör det sig om en manöver som 2020 avbröts av pandemin men som nu ska realiseras med full kraft. USA deltar med 20 000 man. Den första omgången utrustning - omkring 70 helikoptrar och 300 specialfordon - har redan levererats till den grekiska hamnen Alexandroupolis.

– Övningarna kommer att äga rum i Rumänien, Bulgarien, Kroatien och Svarta havet. Lossningen av de enheter som kommer att delta i dessa övningar inleddes i mars. Dessa trupper förflyttas nu till de olika  skjutfälten. Och den främsta motiveringen för dessa övningar är att motverka Ryssland, det är inte ens dolt, säger den ryske  militärexperten Aleksej Leonkov.

Nato kommer att sätta in koalitionsgrupper i Svarta havet och Baltikum. Scenarier för krig med Ryssland kommer att övas. Det amerikanska flygvapnets strategiska bombplan från Fairford-basen kommer troligen att simulera missilattacker mot ryska mål.

"Vi är redo för varje utveckling", säger  första vice ordföranden i federationsrådets internationella utskott Vladimir Jabarov. "Framför allt har vi i Svarta havet ett kraftfullt osänkbart hangarfartyg - Krim. Den kan träffa alla föremål på motsatt sida. Inte undra på att man sagt att den som äger Krim, han äger Svarta havet. Därför måste dessa hetsporrar svalna och komma ihåg att Ryssland aldrig har attackerat någon, men samtidigt aldrig har förlorat."

Ytterligare lastning pågår i USA-hamnarna Charleston och Beaumont. Deras ankomst till Europa är planerad till slutet av maj i år. Det ironiska är att några av Natos största övningar på 30 år genomförs under parollen "minska spänningarna". Bara i år har 78 flygningar med strategiska bombflygplan genomförts, enligt det ryska försvarsdepartementet, och antalet spaningsflygningar nära Rysslands gränser har fördubblats jämfört med året innan.

https://smotrim.ru/article/2548618

3 kommentarer:

  1. Har president Biden blivit en tokig hök ? USA miltära enheter i Europa borde för längesedan dragits tillbaka. År 1945 avslutades Andra Världskriget. Varför är USA kvar på europeiskt territorium? Världsherravälde ?

    SvaraRadera
  2. Om samma kraft, engagemang och ekonomiska resurser skulle satsas på övningar och tankegångar om fred och övningar i samförstånd och fredshandlingar..... Hur skulle världen då kunns se ut!! Tänk efter.

    SvaraRadera
  3. Det börjar närma sig Nato övningen Able Archer 83. Då var det väldigt nära att övningen slutade med ett fullskaligt kärnvapenkrig. Ryska atomubåtar gick in under isen i Arktis för att finnas kvar, för att kunna utplåna USA i en vedergällnings attack. Det pågår redan ett krig mellan väst och Nato. Man har handelskrig, ekonomiska sanktioner och man utvisar ambassadpersonal. Sista stadiet är ett fysiskt krig med sina väpnade styrkor. Vi kan komma ihåg att den ryska versionen av perestrojkan är att Nato lovade att Nato inte skulle komma närmare Ryssland med en tummes brädd. Det löftet har Nato brutit och nu har Ryssland Nato intill sin fysiska gräns. Enligt min ringa mening så anser västmakterna att det är hög tid att fortsätta Krimkriget från 1855, så att kapitalet en gång för alla kan exploatera ryska naturtillgångar.

    SvaraRadera

Underteckna med ditt namn.