6 apr. 2021

Full fart - mot ett tredje världskrig!


Varför driver Biden-administrationen Ukraina till att angripa Ryssland? frågar Ron Paul i en krönika den 6 april 2021.


Ron Paul har varit republikansk kongressman från Texas i ett kvartssekel och är en av de mest konsekventa motståndarna till USA:s militär interventioner runt om i världen.
Den 24 mars undertecknade Ukrainas president Vladimir Zelensky vad som i grunden var en krigsförklaring mot Ryssland. I dokumentet, med titeln presidentdekret nr 117/2021, förklarade den USA-stödda ukrainska ledaren att det är Ukrainas officiella politik att ta tillbaka Krim från Ryssland.

Förklaringen att Ukraina skulle ta tillbaka Krim från Ryssland följde också och var kanske anstiftad av president Bidens inflammatoriska och dåraktiga uttalande att "Krim är Ukraina".

USA:s utrikesminister Antony Blinken, som var chefsarkitekt för den USA-stötta kuppen mot Ukraina 2014, fortsatte att egga ukrainarna och lovade fullt amerikanskt stöd för Ukrainas "territoriella integritet". Många amerikaner undrar varför de inte ens är hälften så bekymrade över USA:s territoriella integritet!

För att inte bli överflyglad ringde i början av denna månad USA:s försvarsminister Lloyd Austin - som tidigare satt i styrelsen för missillverkaren Raytheon - sin motsvarighet i Ukraina och lovade "orubbligt USA-stöd för Ukrainas suveränitet." Eftersom USA anser att Krim är ukrainskt territorium är detta helt klart ett klart grönt ljus för Kiev att vidta militära åtgärder.

Washington skickar också in vapen. Cirka 300 ton nya vapen har anlänt de senaste veckorna och mer är på väg.

Som man kunde förvänta sig har Moskva svarat på Zelenskijs dekret och på den alltmer krigiska retoriken i Kiev och Washington genom att ompositionera trupper och andra militära tillgångar närmare gränsen till Ukraina. Tvivlar någon på att om USA befann sig i samma situation - till exempel om Kina installerade en fientlig och aggressiv regering i Mexiko - skulle Pentagon kunna flytta trupper på liknande sätt?
Men enligt mediagrenen av det amerikanska militär-industriella-kongress-media-komplexet är de ryska trupprörelserna inte ett svar på tydliga hot från en granne, utan istället bara mer "rysk aggression."
De sinnesrubbade amerikanska ”experterna” bakom kuppen 2014 mot den valda ukrainska presidenten är tillbaka vid makten och de är fast beslutna att avsluta jobbet - även om det betyder ett tredje världskrig! Den uttryckliga amerikanska stödet åt Ukrainas militära ambitioner i regionen är en tom in blanco-check till Kiev.

Men det är en check som Kiev skulle göra klokti att inte lösa in. 1956 pumpade den amerikanska regeringen in ändlös propaganda i Ungern och lovade militärt stöd för ett uppror mot sovjetiska ockupanter. När ungrarna trodde på Washingtons lögner och gjorde uppror var de plötsligt ensamma och utlämnade åt sovjetisk vedergällning.

Trots den grymma amerikanska propagandan var åtminstone Eisenhower klok nog att inse att ingen skulle gagnas av ett kärnvapenkrig över Budapest.

Varför är frågan om Krim är en del av Ukraina eller en del av Ryssland överhuvudtaget en sak som vi ska lägga oss i? Varför är det vår sak om den ryskspråkiga befolkningen i östra Ukraina föredrar att närma sig Ryssland?

Varför, för den delen, är obevisade anklagelser om rysk inblandning i våra val ett brott mot den "reglerbaserade internationella ordningen", medan en verklig USA-stödd kupp mot en vald ukrainsk regering inte är det?

Vi ser idag en utrikespolitik som formats av Raytheon och de andra amerikanska militärentreprenörerna, med hjälp av deras marionetter i regeringen som Austin och andra. Ansvarslösa utrikespolitiska "experter" tror på sin egen propaganda om Ryssland och är nu på väg att ta oss i krig för detta.

Det verkar som om amerikanerna går i sömnen genom detta farliga minfält. Låt oss hoppas att de snart vaknar innan vi alla sprängs i luften.

Omtryckt från The Ron Paul Institute for Peace & Prosperity.

1 kommentar:

Underteckna med ditt namn.