8 juni 2022

Nationens hjälte eller marionett?

Ukrainas president Zelenskyj utnyttjar skamlöst sin TV-stjärnstatus till att säkra sin makt. Hans medieföretag Kvartal 95 tjänar cirka sju miljoner dollar om året. Det holländska politiska partiet Forum for Democracy uppskattade nyligen Zelenskyjs tillgångar till 850 miljoner dollar.

Ukrainas "Churchill" klarar sig helt enkelt ganska bra, även om landet brinner, rapporterar den tjeckiske journalisten Jan Vitek.Volodymyr Zelenskyj har mycket att tacka sin sponsor oligarken Igor Kolomojskij för. I en intervju i New York Times berättade Kolomojskij om sitt inflytande över Zelenskyj:

“'Om jag tar på mig glasögon och ser på mig själv som resten av världen gör det, ser jag mig själv som ett monster, som en marionettmästare, skapare av Zelenskyj och någon som gör apokalyptiska planer', sa Kolomojskij. 'Jag kan börja göra det här på riktigt.'” (1)

Kolomojskij äger den TV-station som gjorde Zelenskyj till en tv-stjärna och finansierade hans presidentkampanj.

Beundransvärd uppgång
Vi kan följa den ukrainska presidentens snabba uppgång – från en underhållare som hejades fram av homosexuella med erotiska utbrott (2) – till att vara en falsk predikant som skapade stående ovationer, mest i västvärldens olika parlament.

Hur kommer hans nedgång att se ut? Hur kommer hejarklackarna och den tysta majoriteten att betala för det ukrainska folkets tragedi? Handlar det bara om en teater och en tragedi full med lögner för att USA ska få behålla sitt världsherravälde?

Som i vilken riktig demokrati som helst, finns den verkliga makten hos oligarkins skuggregering – med välvilligt tillstånd från den amerikanska skuggregeringen. Igor Kolomoyskij, Viktor Pintjuk, Rinat Achmetov och Gennadij Bogoljubov är de rikaste ukrainska miljardärerna. Strax bakom dem, i mångmiljonklassen finns Oleksandr Feldman och Hennadiy Korban.

Dessa oligarker kan ofta effektivare än regeringen och lagstiftarna driva igenom sin vilja. Det är ingen överraskning att dessa finanspolitiska gangsters har varit och fortsätter att vara inblandade i korruption och rättsskandaler i samband med brott som kidnappning, mordbrand och mord.

Endemisk korruption
Korruptionen är endemisk och allestädes närvarande. Guardian kallade Ukraina för "Europas mest korrupta stat". International Corruption Assessment Agency rankade nyligen landet som nummer 142 i världen, vilket är värre än Nigeria och Uganda. Som ett resultat har den ukrainska ekonomin lidit fruktansvärt.

Före den nuvarande konflikten rankades Ukrainas inkomst på 8 700 $ per capita på 112:e plats i världen, under Albanien (12 900 $), Jamaica (9 100 $ per person) och Armenien (9 700 $). Ukrainas ekonomi är den överlägset värsta i Europa och långt under Rysslands nivå (25 700 $).

Om kriget fortsätter kommer Zelenskij med vänner att bli mer förmögna medan det ukrainska folket blir fattigare eller lämnar landet. Vad får Europa ut av allt detta? Ingenting. Eller värre än ingenting, dvs. ett krig som bröt ut i deras omedelbara närhet.

Europas valuta euron har gått ned 11 % mot Kinas yuan sedan början av 2021 och med 12 % mot dollarn under samma period. Mycket av gas-, olja- och elförsörjning från Ryssland avleds eller stängs, vilket dramatiskt kommer att öka energipriserna. Vi ser hur isen börjar smälta under Europas ekonomi.

President Zelenskyj undertecknade nyligen en ny lag med rubriken ”Ukraina kommer att beslagta egendom tillhörande medborgare som är sympatiska till Ryssland”. Den nya lagen ska göra det möjligt att konfiskera egendomar från medborgarna som sympatiserar med Ryssland, inklusive de som anklagats för russofili. (3) Vi har sett den här filmen tidigare i olika former och regi. Ingen slutade bra.

Jan Vitek

 

Länkar:

 

(1) Intervju med Igor Kolomojský i New York Times https://www.nytimes.com/2019/11/13/world/europe/ukraine-ihor-kolomoisky-russia.html

 

(2) https://www.bitchute.com/video/oPkeiLd1uuc5/

The highly respected Zelenskyj nude in gay music video

https://www.bitchute.com/video/oPkeiLd1uuc5/

 

Volodymyr Zelenskyjy 2016 Playing Piano with Penis

https://www.youtube.com/watch?v=oua0Puihrkc&t=249s

 

(3) https://www.zerohedge.com/news/2022-05-23/ukraine-will-seize-assets-citizens-sympathetic-russia

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Underteckna med ditt namn.