1 juni 2022

Globalister tappar greppet

Professor Klaus Schwab, skaparen av Världsekonomiskt forum.
Världsekonomiskt Forum i Davos avslutades inte med en smäll, utan med ett gnäll, skriver den tidigare Världsbanksekonomen Peter König.

Man enades om "att förbättra tillståndet i världen". Verkligen?När även journalister i tjockmedia börjar ifrågasätta nyttan av Världsekonomiskt forum  (WEF) borde världen lyssna, menar König.

Vad gjorde WEF och alla lysande deltagare på mötet i Davos göra för att stoppa Ukrainakriget? Ingenting. Noll.

Professor Schwab (WEF:s initiativtagare) inte ens erbjöd sig att medla. I stället presenterade han president Zelenskyj på videolänk och denne talade till  mötet... I  aggressiv ton krävde Zelenskyj nya miljarder och vapen för att döda fler ryssar. Han var mycket tydlig med att fred inte var ett alternativ, utan bara mer krig mot hans ärkefiende Ryssland.

Att vinna kriget är faktiskt det mest osannolika alternativet, trots all västerländsk propaganda. Och Zelenskyj vet det. Så, varför fortsätta ett meningslöst krig som dödar tusentals och åter tusentals oskyldiga människor, fler ukrainare än ryssar? Istället för att godta förslag om att samtala, att fortsätta de förhandlingar som inleddes i Istanbul i slutet av mars? Vad är den dolda agendan – eller kanske inte så dolda, eftersom det är NATO, inte Zelenskyj som håller i taktpinnen?

Istället fick Zelenskyj stående ovationer från WEF publiken, förmodligen för den aggressiva tonen och önskemålen om mer eld och dödlig kraft från väst....

Naturligtvis förekom det en mängd möten bakom lyckta dörrar, där de verkliga besluten togs. Vad som utspelades i det öppna forumet var ren distraktion, med en anstrykning av manipulation.

Det gäller Henry Kissinger, den berömde "realpolitiske" statsmannen, nära 100 år gammal, (Klaus Schwabs mentor) som tillskrivs äran av att ha "öppnat" Kina för president Nixon och efterföljande USA-presidenter. Han vågade påstå att Ukraina för att få fred kan tvingas avstå från en del territorium till Ryssland.

Han hänvisade till det mest ryska Donbassområdet på ca 45 000 kvadratkilometer och 4,1 miljoner människor. Jämför detta med att hela Ukraina, på 604 000 kv.km och ungefär 44,1 miljoner människor, en siffra som krymper snabbt på grund av att krigsflyktingar lämnar landet.

Det är naturligtvis "realpolitik". Alla seriösa analytiker skulle instämma. Men Zelenskyj var rasande och avvisade aggressivt idén; Kissinger kränktes verbalt, med fyra bokstäver, av en av Zelenskyjs medhjälpare....

Strax efter att WEF avslutats föreslog den franske presidenten Emmanuel Macron och den tyske förbundskanslern Olaf Scholz att president Putin skulle inleda fredsförhandlingar med Zelenskyj. Det var inte klart om de båda också erbjöd sig att moderera dessa samtal.

Putin accepterade omedelbart och Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov har föreslagit sådana samtal vid flera tillfällen, men alltid avvisats.

Zelenskyj har inte svarat ännu. Naturligtvis måste NATO säga sitt och ge "grönt ljus" ...

När fru von der Leyen berömde Ukraina armé för de framsteg de gjort mot den ryska björnen ... och detta kom från en tysk före detta försvarsminister , var det ren lögn-propaganda – för att locka till sig mer pengar från världens miljardärer, EU och enskilda EU-länder? Eller för att lura oss ännu en gång att tro att Ukraina verkligen gjort framsteg mot Ryssland och kan vara på väg att vinna det här kriget?...

Om flagranta lögner är nödvändiga i Davos och från EU-kommissionens icke-valda ordförande har WEF sjunkit mycket djupt och kanske på allvar att förlora sitt grepp om "globaliseringen" och Schwabs dröm, en "global regering". Skönt!

Vad som också var anmärkningsvärt och bör noteras är att ingen av världens viktigaste ledare var närvarande: Varken president Putin (troligen inte inbjuden), president Xi  eller ens Joe Biden, globalismens anförare, var närvarande. Han kanske hade blandat ihop datumen med sin resa till Asien.

Men detta betyder inte att slaget är vunnet och att världen kan andas ut. Globalisterna kommer inte att släppa taget så lätt. Kom ihåg att WEF och särskilt de finansiella institutionerna bakom WEF har enorm ekonomisk makt.

Läs hela Peter Königs text på engelska här.

Peter König är en geopolitisk analytiker och en före detta chefsekonom vid Världsbanken och Världshälsoorganisationen (WHO). Han föreläser på universitet i USA, Europa och Sydamerika. Hans senaste bok är "Implosion: An Economic Thriller about War, Environmental Destruction and Corporate Greed".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Underteckna med ditt namn.