1 nov. 2023

Israel planerar att fördriva Gazas befolkning


Läckta dokument visar att Israel planerar att fördriva Gazas befolkning - och räknar rentav med EU:s hjälp.

Det är redan känt att Israel förkastar en humanitär vapenvila i Gaza för att Netanyahus högerregering i själva verket avser att fördriva palestinierna. Vad som är nytt är att EU har varit invigt i planerna – och  Israel räknar med dess hjälp, skriver LostinEU.eu.

Det framgår av fler mediarapporter från Israel och Europa. Som rapporterats av Financial Times har Netanyahu redan ansatt EU för att förmå denna att sätta tryck på Egypten. Hans mål är att fördriva palestinierna från Gaza (se även France24 ).

Tel Aviv hade inför EU-toppmötet i förra veckan vänt sig särskilt till länder som Österrike och Tjeckien för att förmå EU stödja en fördrivning. Frankrike, Tyskland och även Storbritannien hade förkastat Israels plan.

Den israeliska säkerhetstjänsten verkar dock följa den kontroversiella planen. Enligt dokument som cirkulerar på Twitter / X  ingår i Israels planer att Grekland, Spanien och andra medelhavsländer ska ta emot en del av den fördrivna befolkningen.

Regeringen Netanyahu verkar också vilja använda ekonomiska incitament och erbjuda Egypten "ersättning" för att öppna gränsövergången i Rafah och släppa in flyktingar på  Sinaihalvön.

Planen är liktydigt med  "etnisk rensning" och en återkolonisering av Gaza. Att planen inte är ett påhitt bevisas av att president Joe Biden funnit anledning att argumentera emot en flytt till Egypten.

Det är slående att EU är tyst om hela den enorma operationen. Varför kan Biden tala offentligt mot deportation av hundratusentals palestinier, medan varken EU-chefen von der Leyen eller Tysklands förbundskansler Scholz sagt något hörbart?

lostineu.eu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Underteckna med ditt namn.