13 sep. 2022

När trillar polletten ned?

 

Världsmedia koncentrerar sig just nu på Ukrainas "strategiska" framgångar i Charkov-regionen. Två tusen kvadratkilometer sägs ha "befriats".

I det här diagrammet ser man hur den ryska krigsmaskinen mal på i Ukraina. Vad man inte talar om är att de ukrainska förlusterna nu ligger på en nivå som kan jämföras med USA:s förluster i Vietnam när det kriget kulminerade.


Av general Igor Konosjenkovs rapport idag framgick att 800 ukrainska soldater och utländska legosoldater slagits ut det senaste dygnet.

Kurvorna i diagrammet visar hur många enheter av olika slag som har förintats sedan "specialoperationens" början 25 februari 2022.

Totalt, sedan början av den särskilda militära operationen, har följande förstörts:

293 flygplan

154 helikoptrar

1 944 drönare

374 luftvärnsmissilsystem

4 900 stridsvagnar och andra pansarstridsfordon

834 stridsfordon med system för multipla raketuppskjutningar

3 385 fältartilleripjäser och granatkastare

5 506 enheter av militära specialmilitärfordon

Någonstans i de västliga högkvarteren borde polletten snart trilla ner - att  Ryssland inte låter sig besegras. Om Kiev går till förhandlingsbordet nu kan skadorna begränsas.

Om väst fortsätter att pumpa in vapen för att fortsätta en meningslös strid till sista ukrainaren kommer den ukrainska statens framtidsutsikter att vittra sönder.

Stefan Lindgren

Källa: Vsem!ru – wsem.ru, https://wsem.ru/publications/poteri_ukraini_4034/?ysclid=l80l287wl2818888263#

1 kommentar:

  1. Sixten och Maj-Britt tackar för boken Dö för NATO? Läste där mycket som jag inte kände till, särskilt vad om hänt efter Sovjetunionens upplösning. Ja, vi har fått mycket äpplen i år.

    SvaraRadera

Underteckna med ditt namn.