16 sep. 2022

Rysk massaker - eller Kievs egna offer?


Idag besökte Ukrainas president Zelenskij staden Izium som nyligen "befriats" från ryska trupper.  Man visade upp för ditresa journalister gravar med kvarlevor av 440 människor.

Men vilka var de döda och när begravdes de?

Ordföranden för det proryska ministerrådet i Charkov-regionen Andrej Alekseenko säger att Kiev förbereder en likadan  provokation som i Butja.

Under sina besök i staden var det enda folk sa sig vara rädda för den ukrainska beskjutningen.


Alekseenko betonade att om kroppar verkligen hittades i staden så kan detta vara ukrainska bestraffningskommandons verk.

Samtidigt sa militärbefälhavaren Alexander Kots att han kände till flera massgravar med ukrainska soldater runt Izium. Dessa är massgravar av dem vars kroppar övergavs av ukrainska befälhavare.

Ukrainska myndigheter erbjöds att hämta kropparna av sina döda under eldupphör men vägrade. Därför samlades kropparna och begravdes i gemensamma gravar. Detta finns dokumenterat i bilder från maj, just på den plats som president Zelenskij nu visar upp för världspressen.

"Ukrainas väpnade styrkor försökte uppnå så många offer som möjligt i Izium, för att sedan skapa en motsvarande bild i västerländska medier" säger Vitalij Gantjev, chef för administrationen i Charkov-regionen.

"Nästan varje dag registrerade vi offer bland civilbefolkningen
i Izium . Nu förstår vi varför Ukrainas väpnade styrkor terroriserade folket. Bilden klarnar. Ukraina offrade helt enkelt civila för sina egna själviska syften, skapade en bild för västerländska journalister, så att Kievregimen i morgon skulle få ännu fler vapen. Det här är inte en kamp mot armén, det här är en kamp mot folket, som de länge har upphört att betrakta som sina egna", sa Gantjev till  TASS .

Gantjev kunde också rapportera att människor evakuerades från Izium, Sjevtjenko, Balakleja och Kupjansk.Bara från Kupjanskdistriktet evakuerades cirka 60 tusen invånaretill ryskt territorium.

Samtidigt med Kievs nya mediaploj i Butjastil för att få mer vapen från väst kommer rapporter om en rad färska ukrainska terrordåd.

I Berdjansk har 
vice borgmästaren för bostäder och kommunala tjänster och hans fru dödades . Brottet inträffade nära deras garage. Nu fastställs orsakerna och omständigheterna till händelsen. Ett brottmål har inletts.

I LNR dödades republikens chefsåklagare och hans assistent . En explosion dånade på kontoret och tog  deras liv. 

En explosion inträffade i centrum av Cherson . Minst en person dödades och en annan skadades till följd av beskjutning från HIMARS.

https://www.vkpress.ru/incident/v-berdyanske-ubit-zammera-po-zhkkh-i-ego-supruga-k-prestupleniyu-prichastny-vsu/?id=152660

https://lenta.ru/news/2022/09/16/zell/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Underteckna med ditt namn.