12 sep. 2020

Sahra Wagenknechts fråga


Den tidigare gruppledaren för vänsterpartiet Die Linke i tyska förbundsdagen Sahra Wagenknecht, stöder byggandet av gasledningen Nord Stream 2.


Hon skriver på Twitter: ”Varför ska EU inte få köpa gas från Ryssland när USA importerar rekordmängder olja från Ryssland? Förbundsregeringen får inte falla undan för Trumps hyckleri. Frackinggas från USA är ett dyrt och miljöskadligt alternativ!”

Faktum är att sedan västs sanktioner infördes har Ryssland blivit en mycket viktig oljeleverantör till USA. Die Welt rapporterade i februari 2020: ”Ryssland har till och med avsevärt ökat sin export av olja och petroleumprodukter till USA de senaste två åren - särskilt under 2019. Som uppgifterna från amerikanska energidepartementets Energy Information Administration (EIA) visar för de första elva månaderna 2019, var Ryssland i oktober till och med USA:s näst största leverantör efter Kanada och större än Mexiko.”

I debatten om konsekvenserna för Ryssland efter den påstådda förgiftningen av Kreml-kritikern Aleksej Navalnyj sa Wagenknecht till Neue Osnabrücker Zeitung att alla som kräver ett stopp för Nord Stream 2-ledningen genom att hänvisa till Navalnyj borde ta sig en titt på alla andra råvaruleverantörer Tyskland använder sig av och då använda samma kriterier och också där kräva att man tar konsekvenserna.

Att förgifta en oppositionspolitiker med nervgiftet Novitjok är ett avskyvärt brott. ”Men även om Kreml är ansvarigt (för vilket det hittills inte lämnats några bevis), är det trots allt inte mer hemskt än att halshugga eller piska ihjäl oppositionella, vilket är vanligt i Saudiarabien, från vilket land vi importerar olja”, menar förbundsdagsledamoten.

”Det är heller inte mer avskyvärt än spränga oskyldiga civila till slamsor med drönare, så som USA tusentals gånger gjort, USA som förser oss med sin frackinggas.”

Källa: https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/506207/Wagenknecht-Warum-darf-die-EU-kein-Gas-aus-Russland-bekommen-waehrend-die-USA-OEl-aus-Russland-importieren?src=XNASLSPREGG

2 kommentarer:

  1. glasklart och uppenbart att (usbc) ständig sätter käppar i hjulen för Ryssland och en rad med stater, visst skall Tyskland ta emot NS2
    Men Trump till president igen, men han är nog klar innan eller strax efter valet, USA skall bli republik ( republikaner o demokrater skall bort ) och en kvinna tar befälet, det blir spännande.

    SvaraRadera
  2. Armin-Paulus Hampel, AfD, ställde häromdagen frågan till sina kollegor i Förbundsdagen: För hur dumma håller ni ryssarna egentligen ? Därefter räknar han upp ett antal orimligheter varför Kreml skulle vara inblandat i Navalnyj-fallet.
    Vem Hampel är har jag inte kollat upp, han beter sig som en föga sympatisk tysk aristokrat. Men det är just poängen. När alla kastar förnuft och logik överbord då står personer som han kvar och säger det uppenbara; Kejsarinnan Merkel är naken. Rätt har han och kan inte belastas för det.

    SvaraRadera

Underteckna med ditt namn.