13 apr. 2017

USA-Ryssland närmare krig än någonsinProfessor Stephen Cohen, Rysslandsspecialist sedan många decennier, kommenterar utrikesminister Rex Tillersons besök i Moskva.

Bakgrunden är, säger Cohen, att Ryssland och USA aldrig har varit så nära krig med varandra som idag. Han pekar ut tre möjliga zoner för direkt konflikt - Syrien, Ukraina och Baltikum.


President Putin mottog sent igår Rex Tillerson för ett oplanerat möte, vilket Cohen betraktar som den "enda lilla goda nyheten". De känner varandra sedan tidigare och Kreml ser Tillerson som en pålitlig partner, som man tidigare gjort stora oljeaffärer med, säger Cohen också.


red


1 kommentar:

  1. Fyra minuter och trettio sekunder. Jag förmodar att Stefan Löfvens kalender är alltför späckad för att hinna ta del av vad professor Cohen har att säga. Även om det skulle bespara Sverige en massa bekymmer. Fast å andra sidan, då borde Löfven hoppa av lämmeltåget som han springer i och det är det mest skrämmande av allt.
    Skrämmande är även att Cohens måttfulla ord under tidigare årtionden nått ut till den amerikanska vänstern och liberalerna, vilka numera anslutit sig till krigspartiet och vägrar att lyssna.

    SvaraRadera

Underteckna med ditt namn.