19 apr. 2017

Dränera träsket!

Under stridsropet "Dränera träsket!" går den republikanske kongressledamoten från Colorado Ken Buck till storms mot korruptionen i den amerikanska kongressen. Han jämför kongressens ledamöter med en familj av "feta och lyckliga alligatorer som trivs förbannat bra i träsket".
I sin nyutkomna bok "Dränera träsket: Washington är värre än du tror (
Drain the Swamp: How Washington is Worse Than You Think, ​​medförfattare Bill Blankschaen) ger han detaljer om hur partiledningarna håvar in miljoner samtidigt som dissidenter straffas med indragna utlandsresor mm.Han beskriver hur en kongressledamot tvingas betala för varje utskottspost - och får att ha råd till det måste han ägna sig åt "fundraising", penninginsamling från rika lobbyister, pengar som naturligtvis inte kommer utan villkor. Utskotten graderas A, B, C... på en prislista och en plats i något av de fem A-utskotten, t ex utskottet som hanterar kongressens arbetsordning, kostar 450 000 dollar. 
Den som vill bli ordföranden för ett A-utskott måste pynta upp 1,2 miljoner dollar.  "Inte undra på att en del medlemmar av kongressen tillbringa minst halva sin tid med att samla in pengar för att kunna betala sina avgifter och hålla kampanjkassakistorna fulla”, säger Buck.


"Jag kom inte till (Washington) med en massa vänner," säger Buck. "Och jag kommer inte att lämna det med en massa vänner."

red

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Underteckna med ditt namn.