17 dec. 2016

FBI dementerar rysk hackning

FBI-chefen James Comey
I ett telefonsamtal med Donald Trump har FBI-chefen James Comey försäkrat den tillträdande presidenten att det inte finns några trovärdiga bevis för att Ryssland genom hackare skulle ha påverkat det amerikanska presidentvalet.

Man har helt enkelt inte kunnat ringa in vem och vilka som låg bakom hackningen av Demokratiska nationella kommittén och e-post från John Podesta, ordförande i Hillary Clintons  presidentvalskampanj.

Dessutom berättade Comey Trump att James Clapper, Director of National Intelligence, som basar över DIA, NGA, NSA, NRO och DNI - nästan hela den amerikanska underrättelsevärlden, höll med om detta FBI bedömning.
Den enda underrättelsehöjdaren i USA som är beredd att påstå att ryssarna ligger bakom hackningen är John Brennan, chef för CIA, som är direkt underställd Obama. 
Comey anser att läckorna till New York Times och Washington Post om att CIA skulle ha bevis för att  ryssarna försökt - och kanske till och med lyckats hjälpa Trump i valet är ett försök att ta ifrån Trump segern.

townhall.com 14/12

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Underteckna med ditt namn.