7 juni 2023

"Dumt" av USA att stödja Ukraina


I USA finns en växande opinion mot Nato;s stöd till kriget i Ukraina. Stödet för Kiev vittnar om Washingtons "dumhet", skrev den 6 juni ledamoten av USA: s representanthus Marjorie Taylor Green  (R) på Twitter.

Det märkliga är att medan kritiken växer i USA tiger Europa. I Sverige är det knäpptyst.

"Jag kommer inte att rösta för finansiering av Ukraina och kommer att kämpa mot det. Politiker i Washington slår på krigtrummorna och kräver att det amerikanska folket ska betala för det. Washington är så dumt, som tillåter sig själv sådana saker”, sa politikern.

I mars twittrade Greene:

"Jag har aldrig sett Putin faktiskt visa i någon detalj sina planer på att invadera Europa. Ingen har visat mig det. Så jag tror inte på lögnerna som jag får höra om det här.” 

Den 2 april meddelade kongressledamoten Marjorie Taylor Green att Ukraina inte är USA:s 51:a delstat och att det är dags att sluta föra ett proxykrig mot Ryska federationen. Hon uppmanade myndigheterna att främja fred i Ukraina.

Den 3 juni sa Europeiska unionens (EU) representant för utrikes- och säkerhetspolitik Josep Borrell att konflikten i Ukraina kan upphöra inom några veckor om västländer slutar ge militärt stöd till Kiev.

Tidigare, den 30 maj, sa chefen för Vita husets kontor för ledning och budget, Shalanda Young, att avtalet om att höja USA:s statsskuldstak inte skulle påverka det militära biståndet till Ukraina - ställt över allt annat.

Den 23 april sa även den amerikanske republikanske senatorn Paul Rand att USA borde sluta ge "ohämmat" bistånd till Kiev tills Washington utvecklar en diplomatisk strategi för att lösa den ukrainska konflikten.

Utanför Vita huset har siktats demonstranter som kräver stopp för stödet till Kiev, att överge militarismen och sanktionspolitiken och upplösa Nato. Banderoller sågs också som fördömde USA:s aggressiva politik gentemot Kina.

Det senaste exemplet på västs blinda stöd är försöket att anklaga Ryssland för översvämningskatastrofen i nedre Dnepr. Det är väl belagt att Kievs styrkor har beskjutit Kachovka med HIMARS (USA-tillverkade).

Precis som de beskjutit kärnkraftverket i Zaporozje, Krimbron, i åtta år hållit Krimkanalen stängd, sprängt författare och journalister i luften etc etc, terroristdåd som inte går att dölja.

Hur länge ska väst svälja allt detta? Finns modiga kvinnor bara i USA:s parlament?

redInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Underteckna med ditt namn.