7 sep. 2019

Die Linke störst förlorare i tyska valen

«Tidigare var vi de missnöjdas röst. Nu har vi gjort oss till främlingar för våra tidigare väljare och därmed gjort det lätt för AfD (Alternativ für Deutschland). Därmed är vi medansvariga för deras framgång.»

Det säger den tidigare förbundsdagsledaren för det tyska partiet Die Linke Sahra Wagenknecht till Redaktionsnetzwerk Deutschland.


Wagenknecht tillfogade: «Det växande avståndet mellan oss och denna verklighet visar sig också i hur vi bemöter AfD-väljarna. De blir stämplade som rasister trots att många av dem tidigare har röstat vänster.»

De här diagrammen visar hur mycket Die Linke förlorade i valen:Sachsen Överst: det aktuella valresultatet, nertill ökning/minskning i förhållande till 2014.
Brandenburg

Die Linke minskade med ungefär 8 procentenheter i både Brandenburg och Sachsen. Många av partiets tidigare väljare har gått till AfD. Wagenknecht sa också:

«Vi måste bestämma oss för om vi är ett parti for den välutbildade övre medelklassen i huvudstadsområdet eller ett parti för de som får slita hårdare och hårdare för att behålla sitt lilla välstånd, om vi vill nå folk utanför det hippa storstadsområdet måste vi ta deras synpunkter på saker och ting på allvar i stället för att ge dem föreläsningar om vad de får säga och tänka«.

Hon sa också att när «medelklassfolk från Die Linke kräver koldioxidskatt, så är det något som drabbar storstädernas pendlare och då ska vi inte bli förvånade över att de vänder oss ryggen».


Steigan.no 3.september 2019
Wagenknechts blogg: https://www.sahra-wagenknecht.de/de

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Underteckna med ditt namn.