27 nov. 2017

Falskt flagg i Khan Sheikhoun

Bevisen för den syriska regerings skuld till gasattacken i Khan Sheikhoun i april haltar.
C:a 110 offer lades in på sjukhus INNAN det syriska bombplanet anlände.
Giftgasattacken i Khan Sheikhoun 4 april i år var av allt att döma en attack som utfördes av terrorister för att kasta skulden på den syriska regeringen.

Det framgår av ett  avslöjande, djupt begravt i en rapport till FN från Organisationen för förbud av kemiska vapen (OPCW).


Den ryktbare grävande journalisten Robert Perry, som svarade för många av avslöjandena under Iran-Contras-affären har sin vana trogen läst den officiella FN-dokumentationen om giftgasattacken i Khan Sheikhoun i Syriens Idlib-provins 4 april i år mycket noga.

OPCW:s och FN:s gemensamma undersökningsmekanism (JIM) framlade i oktober till FN:s generalsekreterare sin sjunde rapport där uppgifterna om Khan Sheikhoun samlades.

Västvärlden har sedan länge slagit på krigstrummorna mot Bashar al-Assads regering för påstådda brott mot det internationella kemvapenförbudet. 6-7 april gick USA:s regering till anfall mot Syrien som "bestraffning" för händelserna i Khan Sheikhoun, trots att inga som helst verifierade fakta hade etablerats. 59 Tomahawkmissiler skickades in mot en syrisk flygbas natten till 7 april.

Nu visar det sig att den syriska regeringens skuld är långtifrån bevisad.

På sidan  14 i bilaga II till sjunde JIM-rapporten står att läsa:

Vissa oegentligheter observerades i delar av den information som analyserades. Till exempel verkade flera sjukhus  börja ta emot patienter som skadats i attacken mellan klockan 0640 och 0645. 

Redan detta är anmärkningsvärt, eftersom USA:s satellitfoton säger att det syriska flygplanet var över platsen mellan ungefär klockan 0644 och 0651. Rapporten fortsätter:

Mekanismen (JIM) mottog medicinska journaler för 247 patienter från Khan Sheikhun som var inlagda på olika vårdinrättningar, inklusive de som överlevde och ett antal offer som dog av exponering för ett kemiskt ämne.

Registreringstiden för posterna varierar mellan klockan 0600 och 1600. Analys av ovannämnda journaler avslöjade att i 57 fall togs patienter in på fem sjukhus före händelsen i Khan Sheikhun (vid klockan 0600, 0620 och 0640). I 10 fall förefaller patienter ha tagits emot på ett sjukhus 125 km från Khan Shaikhun vid klockan 0700 timmar medan ytterligare 42 patienter verkar ha blivit tagits emot på ett sjukhus 30 km bort vid 0700 timmar.
Det innebär att patienter ska ha transporterats i minst 500 km/tim från gaskällan till sjukhuset!

Mekanismen (JIM) undersökte inte dessa skillnader och kan inte avgöra om de är kopplade till någon möjlig iscensättning (possible staging scenario) eller dålig registerhantering under  kaotiska förhållanden.
Skulle alltså 109 patienter av misstag ha registrerats redan innan den påstådda giftgasattacken? Förefaller inte troligt.


Men USA:s plan för omstörtning i Syrien, troget stött av västvärldens alla marionetter, från Macron till Wallström, håller på att bryta samman. Fred håller på att stiftas, under rysk ledning och med stod av Turkiet och Iran, regionens befolkningsmässigt och ekonomiska stormakter. USA är helt bortspelat och har inte längre några alternativ.

Istället upprepas desperat lögnerna om att Syriens regering
* giftbombar sin egen befolkning
* att 90 procent av dödsoffren orsakas av den - och bara 10 procent av Islamiska staten (Cecilia Uddén i "Godmorgon världen")
* att tiotusentals människor kidnappats och bortförts av regimen (Al Jazeera) och från olika håll ljuder varningarna får en "Pax Putin" sedan "alla diktatorn al-Assads motståndare är döda, inspärrade, i exil eller skrämda till tystnad". (Gunnar Jonsson i DN 23/11)

Freden kommer alltså så sakteliga till Syrien trots västs alla miljarder som satsats på den väpnade oppositionen mot Syriens lagliga regering och den är inte välkommen.


Närmare betraktat är kriget redan från början USA:s och de ledande Nato-ländernas verk.

Det väpnade upproret mot den lagliga regeringen började 24 timmar efter att FN:s säkerhetsråd hade beslutat om resolution nr.1973 - 16 mars 2011 - som gav klarsignal till Nato att invadera Libyen.

Eftersom Gaddafi "måste gå" var det dags för Assad att gå, resonerade tunga beslutsfattare i väst och gav grönt ljus till ett sedan länge upparbetat nätverk i Syrien.

Den fanatiska oppositionen, dvs. den som på inga villkor kan kompromissa  med Assad, hade under en lång följd av år stått på Pentagons lönelista  (c:a 1 miljon dollar om året), men hade bidat sin tid eftersom Vita Huset tills vidare avvisat tanken på väpnat uppror.

Efter FN:s resolution nr.1973, som ledde till Nato:s invasion av Libyen, dröjde det bara 24 timmar innan
upproret i Syrien startade och efter bara några dagar hade upprorsmännen fått
sina första martyrer och den onda spiralen var igång.

Det var först 2011 som den svenska pressen alls "upptäckte" - på CNN och andra amerikanska tjockmedia - att Bashar al-Assad var en ond diktator som måste störtas. 2010 förekom bara 3 omnämnande av Assad som "diktator" i svensk press, 2011 hade de ökat till 183 (Mediearkivet).

Om det som nu kommer är "Pax Putin" ska man alltså komma ihåg att den föregåtts av ett Nato-krig som skördat mellan 330 och 475 000 människor enligt wikpedia.

Stefan Lindgren

JIM-rapporten:
https://drive.google.com/file/d/0ByLPNZ-eSjJdcGZUb0hqalFOa0hhdEZ3WlBvZmRnajFRV3pr/view (s 39 ff)

Robert Perrys artikel:
http://www.mintpressnews.com/al-qaeda-dupe-trump-syrian-chemical-attack/234347/#. WhrXJFv73Rc.twitter 

Dr Theodor Postols (MIT) granskning av "bevisen" för den syriska regeringens skuld:
https://www.globalresearch.ca/assessment-of-white-house-intelligence-report-about-nerve-agent-attack-in-khan-shaykhun-syria/5584867

2 kommentarer:

  1. MS-media har en enda uppgift i Syrien: att vilseleda. I ögonblicket är de intressanta frågorna helt andra än dessa basunerar ut: Turkiets roll. Består Turkiets nya linje och vad innebär den för Idlib som är det sista större terroristnästet? Kommer USA att bita sig fast i nordost utan lagligt mandat och bli kvar? Kan "oppositionen" fortsatt sabotera fredsförhandlingarna eller kan de neutraliseras? Turkiets vändning är en av de centrala faktorena eftersom landet har betydande kapacitet att skapa kaos i motsatt fall. Och hur den kom till, det får vi kanske veta först när V.V. Putin skriver sina memoarer.

    SvaraRadera
  2. Lyssnade igår på ett föredrag om Venezuela där föredragshållare, lärare vid Linnéuniversitetet, påtalade hoten mot Venezuela och drog paralleller till Libyen och Syrien: demonisering av Venezuelas ledare och faran av att vissa omgivande länder, med stöd av USA, kan skicka beväpnade grupper in i landet samt beväpna oppositionen i Venezuela. Håll ögonen öppna!

    SvaraRadera

Underteckna med ditt namn.