8 juli 2017

Putin om Trump - går att tala med

Vladimir Putin höll en presskonferens vid G20-toppmötet i Hamburg idag. Rysslands president avslöjade detaljer om mötet med Trump.

Om mötet med Trump sa Putin att man hade diskuterat anklagelserna om rysk inblandning i det amerikanska valet.

"USA:s president tog upp en fråga och vi diskuterade den... han ägnade stor uppmärksamhet åt frågan. Vår position är välkänd och jag har upprepat den - det finns ingen grund att påstå att Ryssland har blandat sig i valprocessen i USA".

De två presidenterna gick med på att inrätta en gemensam grupp för att arbeta med cybersäkerhet, tillade Putin.

Putin sa också att han hade etablerat ett personligt förhållande till Trump , som han menade hade förmågan att "korrekt uppfatta sin samtalspartner, snabbt analysera information och svara på frågor samt reagera på problem som kan uppstå under diskussionerna".

"Den Trump du ser på TV skiljer sig väldigt mycket från den verkliga personen", sade Putin.

"Jag tror att om vi bygger vårt förhållande på det sätt som vi kommunicerade igår, finns det all anledning att anta att vi kommer att kunna återställa den samarbetsnivå vi behöver, åtminstone delvis", sade Putin.

De båda presidenterna diskuterade även relationerna mellan Ryssland och Ukraina

"Jag anser att de ryska och ukrainska folkens intressen helt och hållet sammanfaller", sade Vladimir Putin.

Svar på en fråga om utsikterna till en syrisk lösning, sade Putin att han är optimistisk om detta. Den ryska presidenten diskuterade frågan med Donald Trump.

En av de viktigaste frågorna är hur de s k de-eskaleringszonerna ska   fungera, sade Rysslands president Vladimir Putin lördag.

"Det faktum att aktiva militära operationer upphört där och att vi för närvarande arbetar med dessa de-eskaleringszoner är ett stort steg framåt. Nu måste vi komma överens om konkreta gränser och hur säkerheten ska tryggas i dessa zoner", sa Putin.

Om G20-mötet som sådant sade Putin:

"Utvecklingen av den globala ekonomin var den viktigaste frågan vi fokuserade på," sade Putin till reportrar.

Penningtvätt var det näst viktigaste ämnet för detta toppmöte. Ett annat viktigt ämne som de ledare som diskuterades under G20-toppmötet i Hamburg var kampen mot terrorism.

"Vi diskuterade också klimatförändringar," sade Putin.

"Det fanns andra problem vi tittade på, till exempel den digitala ekonomin", sade Vladimir Putin. "Vi måste utveckla säkerhetssystemet för den digitala ekonomin", tillade den ryska presidenten.

En annan fråga som de ledare diskuterade var flickors utbildning.

Putin uttryckte hopp om att G20-toppmötet kommer att bidra till att förbättra situationen i världsekonomin.

På tal om den ryska ekonomin sade Vladimir Putin att Ryssland inte påverkas av sanktionerna. "Rysslands ekonomi växte med 3% i maj (jämfört med samma månad i fjol)", konstaterade presidenten.

"Vi har en låg arbetslöshet," sade Putin. "Våra federala intäkter har ökat med 40%. Allt detta har gjort oss tyst optimistiska."

sputnik 8/7

2 kommentarer:

 1. En bra början. Den bästa sammanfattnigen hittills har kommit från historikern Stephen F. Cohen som intervjuats på Fox av Tucker Carlson. Och medan de andra ledarna skyndade till sina limousiner stod president Putin tjugofem minuter i talarstolen och lät sig intervjuas av internationella medier.
  President Trump kommer dock att mötas av häftigt motstånd på hemmaplan där både demokrater och republikaner har knutit sina karriärer till konfrontationspolitiken. Och vem skall få honom att förstå att det inte är Iran som är problemet.
  För Putis del måste sägas att även han är bunden av politisk korrekthet. Han har rätt om de ryska och ukrainska folkens grundläggande intressen, men frågan är om skadorna längre kan repareras. Ukraina verkar vara på väg mot sönderfall, det är svårt att tro att Donbass skulle gå med på att ingå i Ukraina och stora delar av den industriella basen har raserats. Vem kan förmå ryska industrier att återkomma till denna osäkra region ?
  Nordkorea kan bli Trumps stötesten. Ingen mindre än Financial Times hade förra veckan kommit till att Nordkoreas ekonomiska utveckling varit positiv över alla förväntningar samtidigt som militära experter konstaterat att landets missilteknologi tagit långa kliv. Inte så att man skulle hota USA:s fastland men att man kan påverka USA:s strategiska kalkyler i Asien.

  SvaraRadera
 2. Är det någon här som tror att Trump och Putin har något att säga till om? Den djupa staten i USrael serverar inga folkliga presidenter inte heller Rysslands. Att Ryssland skulle gå på denna mina att det går att prata med Trump skulle vara början till Rysslands katastrof. Att tro på Amerikanska politiker är samma som att tro på kasperteater. Allt är en illusion av folklighet. Och ännu en vapenvila i Syrien vilka gagnar det? Inte är det Assad och det Syriska folket snarare terroristerna som kan återhämta sig och rekrytera och omorganisera sina terrorister. CIA hinner samtidigt föra in nya kriminella nätverk och förråd. Nej Putin måste lyssna på P.C.R den mannen vet mer om amerikaner än Rysslands samlade elit tillsammans. http://www.paulcraigroberts.org/2017/07/09/trump-cannot-improve-relations-russia-trumps-government-us-media-oppose-improved-relations/

  SvaraRadera

Underteckna med ditt namn.