28 juni 2016

Valde EU - tappade var fjärde väljare

Brittiska labourpartiet har potentiellt förlorat 27 procent av sina väljare genom att partiet stödde de feta katterna i Bryssel i Brexitomröstningen. Det visar en färsk undersökning från  YouGov, rapporterar Guardian.
Tidigare under dagen förlorade Jeremy Corbyn en misstroendeomröstning i den egna parlamentsgruppen, men han vägrar att avgå och det finns inga garantier för att alternativen visar någon större förståelse för arbetarmissnöjet i landet.

Situationen är snarlik i det konservativa partiet. Den starkaste kandidaten att efterträda David Cameron sägs vara inrikesminister Theresa May, som också är Brexit-motståndare.

Det innebär att 52 procent av britterna ställs utan representation i något av de två stora partiernas ledningar. En situation som bäddar för nya konvulsioner.

EU-elitens hämndlystnad och öppna demokratiförakt är just nu det största orosmolnet över Europa. USA-ekonomen Ken Rogoff, konsult åt Sveriges Riksbank, pläderar i dagens Sydsvenska dagbladet öppet för att en minoritet  ska tillåtas bestämma i EU-frågor.

red