7 dec. 2021

O-diplomatisk USA-bojkott av OS i Beijing


Amerikanska tjänstemän kommer inte att närvara vid vinter-OS i Kina, sade Vita husets taleskvinna Jen Psaki på en briefing på måndagen.


"Med tanke på Kinas folkmord i Xinjiang och andra kränkningar av de mänskliga rättigheterna kommer Biden-administrationen inte att skicka en diplomatisk eller officiell delegation till vinter-OS och Paralympics i Peking 2022", sade en taleskvinna för Vita huset. Hon betonade att den diplomatiska bojkotten inte kommer att påverka amerikanska idrottares deltagande i OS.

"Idrottarna i USA-laget har vårt fulla stöd, vi kommer att stödja dem till hundra procent hemifrån, men vi kommer inte att bidra till fanfaren kring de kommande spelen," sa Psaki.

Uighurernas öde lär knappast påverkas av den amerikanska åtgärden, som bara är ägnad att förgifta relationerna USA-Kina. Att USA som är ansvarigt för miljontals irakiers, afghaners, syriers och libyers död - för att inte tala om vietnameser, kambodjaner och laotier och USA:s egen ursprungsbefolkning - talar om "folkmord" förtjänar en särskild medalj för rekord i hyckleri.

Stefan Lindgren


1 kommentar:

  1. Då får vi se hur länge det dröjer innan Sveriges regering tar samma beslut.

    SvaraRadera

Underteckna med ditt namn.