26 apr. 2018

USA-styrkor förlorar GPS-signalen

En rysk helikopter, specialutrustad för elektronisk krigföring, har lyckats slå ut GPS-systemet för amerikanskt flyg i Syrien, medger nu Pentagon.

Det handlar om en version av den ryska helikoptern Mi-8 (РЭБ Ми-8 МТПР-1).

USA, som befinner sig olagligt i Syrien, har mer än ett skäl att dra sig ur.

Chefen för USA:s kommando för specialoperationer, general Tony Thomas, sa enligt nyhetsbyrånm FOX vid en konferens om underrättelsetjänst i Tampa, Florida, att "motståndarna" störde amerikanska flygsystem i Syrien.

Han angav inte vilka "motståndare" han menade, men kallade situationen med den elektroniska krigföringen  i Syrien "den mest aggressiva i världen".

"Motståndarna testar oss varje dag, undertrycker vår kommunikation, inaktiverar våra AS-130 "gunships", ett stort propellerdrivet transportflygplan som USA använde redan i Indokinakonflikten, sa Thomas på Fox News. Planet har en 30-mm kanon och ett stort antal missiler och bomber ombord.

I slutet av mars överförde ryska försvarsdepartementet de nyaste helikoptrarna MI-8 MTPR-1 REB till Syrien. Redan en dag senare började USA-flyg förlora GPS-signalen.

Thomas anmärkningar, som först rapporterades av webbplatsen The Drive, bekräftar tidigare rapporter om att USA:s övervakningsdrönare i Syrien blivit obrukbara.

Samme general Thomas har tidigare uppmanat de kurdiska styrkorna YPG, som är terroriststämplade i Turkiet, att byta namn till något med "demokrati" i namnet: Syriska demokratiska styrkorna (SDF).

Understödda av ca 2 000 amerikanska kommandosoldater och instruktörer mönstrar SDF en armé på drygt 50 000 man, som idag utgör det största hotet mot Syriens enhet och integritet.

http://www.foxnews.com/world/2018/04/25/adversaries-jamming-air-force-gunships-in-syria-special-ops-general-says.html

3 kommentarer:

 1. Om kurderna är dumma i huvudet skulle de kunna svälja USA:s och Israels vilja att få kurderna att bekämpa Syriens demokrati, men allvarligt talat så tror jag inte att kurderna är så dumma i huvudet, men vist föds det idioter varje dag.

  Kurderna vill ha en egen kurdisk stat. Huvudfiende till denna fullkomligt logiska tanke tycks vara Turkiet, inte Syrien.

  Israels och USA:s Israel-lobbys intresse tycks vara splittring och konflikt mellan olika grupper i Syrien, samt avfolkning och massmord genom terror och sanktioner, sannolikt inför den kommande invasionen och ockupationen i strid med folkrätt som de med all sannolikhet planerar.

  SvaraRadera
 2. Det finns ingen kurdisk enhetlighet och CIA har i årtionden sått split ...

  SvaraRadera
 3. Våga väst imperialisterna anfalla Syrien? Det vore också krig mot Ryssland.Sådan anfall skulle medföra stora förluster av manskap och utrustning för NATO, som redan är känt västliga armer har inte vana sådant, titta bara Afganistan, där regering styrkorna tar värsta smällen, dom nämligen går till berget och skogarna.

  SvaraRadera

Underteckna med ditt namn.