14 apr. 2018

100 kryssningsmissiler träffade Syrien


Brittiska Tornadoplan lyfte från Cypern. Frankrikes plan kom aldrig fram.
USA, Storbritannien och Frankrike gick tidigt i morse till angrepp mot Syrien ocgh avfyrade över 100 krysskryssningsmissiler mot syriska regeringsinstallationer. Det syriska luftförsvaret lyckades fånga upp de flesta av dem.

Attacken kom mellan 03:42 och 05:10 Moskvatid. "Bestraffningen" gäller en gasattack i staden Douma som inte alls är styrkt, och som ryska myndigheter påstår var en provokation organiserad av brittisk underrättelsetjänst.Chefen för Pentagon, James Mattis, sa att ungefär dubbelt så många raketer användes som i april 2017, när USA slog vid den syriska flygbasen Shayrat.

Enligt massmedia pågick attackerna totalt omkring en timme och målen var nio anläggningar i Damaskus, dess förorter och resten av Syrien.

Mezze militära flygfält, luftförsvarsbasen i bergsområdet Kasyun, liksom anläggningar tillhörande Syriens 41a brigad av specialstyrkor och 105:e brigaden i republikanska väktararmén.

USA-generalen Joseph Dunford påstår att målen hade med den syriska regeringens påstådda gasattacker att göra: ett vetenskapligt forskningscenter nära Damaskus, ett kemiskt vapenlager, ett annat separat lager och en kommandopost nära Homs.

TASS:http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/5125196

1 kommentar:

  1. Fel. Syrien träffades inte av 100 raketer; 103 raketer avfyrades av packet på de amerikanska jagarna och de franska och brittiska flygplanen, och av de 103 raketerna sköts 71 ner av det syriska luftvärnet.
    På persisk teve kan man se syrierna jubla och dansa på gatorna.
    Man kan förstå att syrierna jublar. Deras krigsmakt har just, med någon liten hjälp av ryssarna, omintetgjort den löjliga satanstrions larvigt uppblåsta försök att underkuva ytterligare en liten, liten motståndare. Förenta staterna, Förenade kungariket och rumprepubliken Frankrike har bara lyckats med en sak: att för alla visa upp sin svaghet i alla avseenden.
    Imperiet står inför sitt fall.

    SvaraRadera

Underteckna med ditt namn.