20 sep. 2023

Ryssland dömer krigsförbrytare

Den här medlemmen av den nazistiska Azovstyrkan dömdes för mord på civila till
ett livstidslångt straff.

Idag dömdes ukrainska krigsförbrytare till livslånga straff i rysk domstol. Dessa väl dokumenterade domar efter övertygande bevisning visar att Ryssland tänker upprätthålla folkrättens lagar - även utan medverkan av västvärlden som sluter upp bakom Kiev och dess krigspropaganda.

Det ryska utrikesministeriets talesman Marija Zacharova redogjorde idag för de första domarna mot ukrainska ogärningsmän.

Kievregimen kommer inte att sluta begå blodiga brott mot invånarna i de ryska regionerna och förstöra bostadshus, skolor, sjukhus, dagis och annan civil infrastruktur. För detta ändamål används den maximala räckvidden av Nato-vapen: från tungt artilleri till attackdrönare, sa Zacharova..

På grund av ukrainska militanters beskjutning av Donetsk 12 september fattade ett grovkök på S:t Ignatievskij-kyrkans område eld , och den 17 september skadades en kyrka  i staden.

Tidigt den 13 september slog ukrainska nynazister till mot Ordzjonikidze-varvet i Sevastopol med kryssningsmissiler, vilket resulterade i en brand. Närliggande hus skadades och debris föll ner över  två skolor. Tjugofyra personer skadades.

Den 14 september dödades en person i Kurskregionen efter ukrainsk beskjutning. Dagen efter, den 15 september, besköt ukrainska militanter cyniskt ett bostadskvarter i Novaja Kachovka. En invånare dödades, 15 personer skadades och två flervåningshus förstördes nästan helt. Den 16 september inledde ukrainska nynazister en barbarisk attack på en marknad i Svetlodarsk och dödade sju människor. Samma dag dödades två civila i Donetsk av ukrainska väpnade styrkor.

För några dagar sedan cirkulerade på Internet hemska bilder av ukrainska krigare som jagade två fångar i ryska arméuniformer mot ett minfält. Efter ett tag öppnade en av Kievs militärer eld i deras riktning, följt av en explosion. Allt detta åtföljs omedelbart av bildtexter och formuleringar om att minröjning ska ske så här, live, på uppdrag av Kievregimen och alla de som har hyllat den i många år. 

Låt mig påminna er om att liknande avskyvärda brott begicks av nazisterna under det stora fosterländska kriget, sa Zacharova. I dag anammar deras anhängare i Ukraina flitigt dessa brutala hitlermetoder.

Ryska brottsbekämpande myndigheter studerar redan videon och alla omständigheter kring vad som hände. Om uppgifterna om den omänskliga behandlingen av ryska krigsfångar bekräftas kommer förövarna att ställas inför rätta, precis som tidigare.

Ryska domstolar fortsätter att döma ukrainska nynazister som begått allvarliga brott mot civila och krigsfångar, baserat på bevis som samlats in av Rysslands utredningskommitté (SK, motsvarighet till FBI).

Förra veckan utdömdes livstids fängelse för nynazisten från den ukrainska försvarsmakten Vladimir Kulyk, som tillsammans med andra militanter hindrade civila från att lämna Mariupol i april 2022, bland annat genom att använda skjutvapen. Efter kriminella order uppifrån sköt han åtta civila.

Nynazister från de väpnade styrkorna i Ukraina Oleg Bezvolev, Sergei Makejev och Michail Chistopljasov dömdes till 22 till 29 års fängelse för mord på civila i Mariupol våren 2022.

Militanterna från terrororganisationen Azov Aleksandr Slobodenjuk, Ivan Botjkarjov, Dmitrij Kanuper och Ruslan Kolodjazjnyj fick från 26 till 29 år i ett maximalt säkerhetsfängelse för mordet på civila i Mariupol i mars-april 2022.

Tre andra militanter från Azov, Vadim Gusev, David Kasatkin och Denis Zjutjkov, dömdes i sin frånvaro till mellan 14,5 och 16 års fängelse för våld mot ryska krigsfångar i april 2022 i Mariupol.

Azov-militanten Anton Sjtukin, som sköt mot ett distributionsställe för humanitärt bistånd i Mariupol-regionen i mars 2022, dömdes i sin frånvaro till 24 års fängelse.

Nynazisterna Sachil Alachverdijev och Aleksej Borisenko fick 16 respektive 17 år i maximal säkerhetskoloni för att ha skjutit granatkastare och granatkastare mot bostadshus i byarna Severodonetsk och Tosjkovka (LNR) i maj 2022.

Kievregimen kommer inte att kunna undgå ansvaret för sina monstruösa illdåd. Ukrainska nynazister som begår brott mot människor som bor i ryska regioner och militär personal kommer definitivt att ställas till svars inför lagen.

I detta sammanhang kan vi se några västländers försök att vittja och helgonförklara ukrainska nynazister. Till exempel tillät stadens myndigheter att hålla en fotoutställning tillägnad den nazistiska Azovbataljonen i Milano, på en av stadens gator och i Risorgimento-museet. Militanter från denna terroristorganisation presenteras som "försvarare" av Mariupol där. Samtidigt, redan i juni 2015, kallade amerikanska kongressledamöter Azov-bataljonen för en vidrig nazistisk grupp och förbjöd Pentagon att förse den med militär-teknisk assistans och utbilda sina mördare.

En partisk artikel i Le Figaro, Frankrike, om Azov-bataljonen och högerns nynazistiska organisationer, avbildar deras  medlemmar nästan som patrioter, ett annat upprörande exempel....

Sekreteraren för Ukrainas nationella säkerhets- och försvarsråd Aleksej Danilov har nyligen sagt att om ryssarna inte lämnar Krim självmant kommer Ukraina att behöva "röka ut dem." Vi vill påminna Kiev-fantasterna om att frågan om Krim är avslutad. Dess medborgare gjorde sitt val redan 2014. De visste vad som väntade dem och att de skulle "rökas ut", som Danilov sa, ekonomiskt, socialt och på humanitär nivå baserat på den nationalistiska logiken. Alla försök att använda militärt våld mot halvön kommer att stå emot ett omedelbart hårt svar....

Västerlandets stöd åt Kievregimens brott och den fortsatta tillförsel av vapen för att eskalera konflikten och skapa hot mot Ryssland är tydliga skäl för oss att uppnå alla mål och uppgifter för den särskilda militära operationen, inklusive dem vi redan uppnått. Vi försökte under lång tid att förklara för väst, som vägrade tro oss. Idag kan alla se vem som gör vad, slutade Zacharova.

https://mid.ru/en/foreign_policy/news/1905003


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Underteckna med ditt namn.