11 juli 2023

Grattis till strålande framtid


Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har gått med på att vidarebefordra Natos anslutningsprotokoll för Sverige till det turkiska parlamentet för ratificering "så snart som möjligt".


Vad betyder det?

Det betyder att mycket kan gå fel innan Nato-epigonerna i den svenska förra och nuvarande regeringen får se sin dröm realiserad.

Men mycket kan gå snett för dem. Det turkiska parlamentet kanske inte alls säger ja, i synnerhet inte om ytterligare Koranbränningar äger rum. Afghanistan har idag stoppat all svensk verksamhet i landet med hänvisning till den senaste Koranbränningen och Turkiet vill vara ledare för den muslimska världen.

Det halvkvädna  löftet från EU-rådets ordförande Charles Michel att Turkiet äntligen ska få komma med i EU kan visa sig sakna täckning.

Dessutom saknas Ungerns underskrift och deras löfte att "inte vara sist" att godkänna Sverige kan visa sig förhastat.

Mycket kan gå snett, men det är ingenting mot hur snett allt kommer att gå den dag medlemskapet blir ett faktum.

Nato för ett proxykrig mot Ryssland i Ukraina och USA, som leder pakten, har satt målet att "besegra Ryssland", vilket i sig rymmer hot om en upptrappning av kriget till kärnvapennivå.

De alltmer frekventa varningarna från Kiev och Nato om kärnkraftverket i Zaporozje kan betyda att väst och deras verktyg verkligen planerar att iscensätta en nukleär katastrof.

Precis som de sprängde NordStream, Krimbron och Kachovka-dammen och i samtliga fall la skulden på Ryssland.

En nukleär explosion i Zaporozje skulle i sin tur kunna legitimera USA att överskrida kärnvapentröskeln.

Så ett grattis till Sverige i detta läge innebär ett grattis till att vi kommit närmare fullt deltagande i ett krig som kan bli nukleärt.

Stefan Lindgren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Underteckna med ditt namn.