5 apr. 2022

En ex-spion ser på kriget i Ukraina

Stämmer massmedias bild av läget i Ukraina? Det framställs som att hjältemodiga ukrainska krigare nu håller på att tränga tillbaka den slagna ryska armén, som sätter sitt sista hopp till massutrotning av det ukrainska folket.

En som definitivt motsätter sig den bilden är den f d östtyske spionen Rainer Rupp, som en gång arbetade i Nato:s högkvarter och läckte viktiga dokument, och numera är kommunpolitiker för "Die Linke".
"Ukraina är sedan länge besegrat", börjar Rupp sin analys på hemsidan apolut.net.

Men väst, i synnerhet Washington upprätthåller myten att Ukraina är på väg att besegra Ryssland, eftersom Pentagon vill förlänga kriget maximalt och på så sätt "åderlåta Ryssland".

I det syftet är USA och väst berätta att "strida till sista ukrainaren".

Illusionen om den snara segern upprätthålls genom att pumpa in nya vapen och legosoldater.

Denna kriminella politik av USA/NATO påminner om slutet på Tredje riket, menar Rupp. Nazisterna offrade meningslöst hundratusentals människoliv för att fördröja nederlaget några veckor.

Inledningsvis gjorde Ryssland sken av att vilja inta Kiev för att dra ukrainska styrkor från andra fronter. Det gjorde det möjligt att tränga tillbaka den ukrainska huvudstyrkan som ansamlats vid LNR/DNR:s gränser och sedan mitten av februari inlett en omfattande offensiv mot folkrepublikerna (den tunga artilleribeskjutningen belagd av OSSE:s övervakare).

Samtidigt kunde den ryska armén besätta hela kusten mot Azovska sjön och sammanbinda den med LNR/DNR. Mariupol, där till sist 7 000 soldater ur naziförband hade förskansat sig, håller på att rensas helt från Kievledda förband.

Enligt en rapport från en mängd olika ryska och ukrainska källor visade sig de mycket omskrutna västliga vapnen Javelin (mot pansar) och Stinger (luftvärn) ha liten effekt.

Det främsta syftet med den ryska demilitariseringen av Ukraina är att avlägsna den minst 60 000 man starka ukrainska armén som hade satts in för att återerövra Donbass. Enligt rapporter lider dessa trupper nu brist på ammunition, mat och framför allt vatten. Huvudstyrkan har kunnat splittras i flera "säckar" men är ännu inte helt besegrad.

Tillfångatagna soldater från den reguljära ukrainska armén avväpnas av ryssarna och deras identitet verifieraa. Om det inte tydligt är kopplade till naziförband släpps de och skickas hem.

Den blodiga 8-år långa kriget mot Donbass, som främst drivits av nazibataljoner, går sakta mot sitt slut. Den utdragna striden om Mariupol har i väst tagits som bevis för "heroiskt" motstånd av den 7 000 man starka nazibataljonen Azov. Till och med en bundestagsledamot för Die Linke, Fabio de Masi uttryckte, skriver Rupp, att han "var glad när även extremhögern kan göra nytta".

Tiotusentals Mariupolbor är av grekiskt ursprung och många av dem kunde fly via humanitära korridorer och vittnar nu i grekiska media om hur de utnyttjats som mänskliga sköldar av Azov.
Enligt överste Baud påminner västs sanktionsstrategi om de villfarelser som fanns bland de allierade under andra världskriget att man skulle kunna bomba fram motstånd mot Hitler. Idag är det sanktionskriget mot Ryssland som man tror ska fälla Putin. "Särskilt chockande", säger Baud, " är ett uttalande från den franske ekonomiministern om att Frankrike vill förstöra den ryska ekonomin i syfte att skapa lidande bland den ryska befolkningen..."

Rainer Rupp anför två expertvittnen till stöd för sin syn på kriget.

Den schweiziske översten Jacques Baud, med många års personlig erfarenhet av militären i USA/NATO-länder, Ukraina och Donbass, säger i en intervju att det som i Mariupol tolkats som rysk svaghet och inkompetens i själva verket har mer att göra med respekt för den lokala civilbefolkningen. "I själva verket besegrades Ukraina redan under de första 24 timmarna", hävdar Rupp. Med högprecisionsmissiler förstörde ryssarna den första dagen nästan etthundra av de viktigaste ukrainska kommando-, kontroll - och kommunikation-noderna och nätverken, inklusive radar-anläggningar och luftförsvarskomplex. De följande fyra veckorna förlorade Ukraina sin flotta, sitt flygvapen, sina största ammunitions- och bränslelager, två tredjedelar av alla pansarfordon och träningsläger för utländska nazistiska legosoldater och andra militära anläggningar sprängdes i luften. Vapenfabriker och reparationsanläggningar har också eliminerats.

Om Putins krig i Ukraina säger Jacques Baud: "Det är absolut inte riktat mot den ukrainska befolkningen. Det har Putin sagt om och om igen. Man kan se det i fakta. Ryssland levererar  fortfarande gas till Ukraina. Ryssarna har inte stängt av. De har inte stängt av Internet. De har inte förstört el- och vattenförsörjningen som fungerar och vatten. Naturligtvis finns det vissa områden där det utkämpas strider. Men man kan se en helt annan strategi än amerikanernas, till exempel, i Ex-Jugoslavien, i Irak eller Libyen. När västländer gått till angrepp har de först förstört  el-och vattenförsörjning, och hela infrastrukturen."

Den f.d. CIA-experten Larry C. Johnson säger liknande saker i en intervju med Mike Whitney:

"Omfattningen och räckvidden av den ryska attacken är anmärkningsvärd. På tre veckor har de erövrat ett område större än Storbritannien. Då du har genomfört riktade attacker mot städer och militära anläggningar. Vi har inte sett ett enda fall där ett ukrainsk regemente, eller brigad, angripit och besegrat en jämförbar rysk enhet." Talet om att Ukraina slår tillbaka och kan segra till sist avfärdar Johnson som en "propagandakampanj".

Källor:

https://rtde.site/europa/134907-nutzliche-rechtsextereme-linken-politiker-wuerdigt-asow-kaempfer-verteidiger-ukraine/

https://zeitgeschehen-im-fokus.ch/de/newspaper-ausgabe/nr-4-vom-15-maerz-2022.html#article_1306

https://laufpass.com/wirtschaft/ukraine-ist-besiegt/

https://apolut.net/die-ukraine-dient-us-nato-als-kanonenfutter-von-rainer-rupp/

Rainer Rupp arbetade under kodnamnen Mosel och senare Topaz för den östtyska underrättelsetjänsten HVA i Natos huvudkontor i Bryssel från 1977 till 1989 och läckte viktiga dokument.

 


 


 


 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Underteckna med ditt namn.