21 okt. 2021

Ockupanterna måste betala återuppbyggnaden

Abdul Salam Hanafi, 2:e vice premiärminister i Afghanistan lovade att arbeta
för en bred regering med representation för alla etniska och politiska grupper.

USA bär det största ansvaret för att återuppbygga Afghanistan. Det enades representanter för talibanerna och nio grannländer till Afghanistan om igår på en konferens i Moskva. Mötet uppmanade FN att snarast organisera en konferens om humanitärt bistånd till det krigshärjade landet.

USA vägrade att delta på mötet och meddelade dagen innan att Afghanistans frusna tillgångar i USA, ca 20 miljarder dollar, inte kommer att frisläppas. Ryssland och grannländerna i Afghanistan enades om att erkänna verkligheten - att talibanerna kommit till makten i detta land. Det utgör dock ännu inget formellt erkännande av den nya regeringen.

På onsdagen var Moskvas President Hotel värd för den tredje konferensen om Afghanistan i Moskva. Den första hölls 2017. Den här gången deltog talibanerna redan i egenskap av landets herrar och samtliga grannländer var representerade.

Islamiska Emiratet Afghanistans delegation omfattade ett tiotal personer. Bland dem finns regeringens andra vice premiärminister Abdul Salam Hanafi, utrikesminister Amir Khan Muttaki, representant för talibanernas politiska kontor Shahabuddin Delawars politiska kontor.

Den här gången var ingen andra representanter för det afghanska samhället, förutom talibanerna, inbjudna till Moskva. Den ryska ministern talade kritiskt om den tidigare regimen -  förväntningarna på denna, som letts av Ashraf Ghani, gick inte i uppfyllelse.

Talibanerna lovar att bilda en inkluderande afghansk regering. ”Nu, efter en radikal förändring av situationen"m sa Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov, "är det inte längre meningsfullt att leta efter vem som har skulden till att det inte var möjligt att uppnå ett konkret resultat i frågan om nationell försoning... Nu är den nya administrationen vid makten."

Sedan upprepade han att Moskva fortfarande förväntar sig att talibanerna stabiliserar den militärpolitiska situationen och bildar en inkluderande regering som inte bara speglar alla etniska, utan också landets politiska krafter.

Alla deltagare i mötet delade Rysslands inställning att interagera med talibanerna. Resultatet av konferensen var antagandet av ett gemensamt uttalande, som stöddes av Kina, Pakistan, Iran, Indien, Kazakstan, Kirgizistan, Tadzjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan samt talibanerna själva.

Uttalandet lyder:

1. Den 20 oktober 2021 hölls det tredje mötet i Moskva-formatet för samråd om Afghanistan med deltagande av särskilda representanter eller högre tjänstemän från Ryssland, Kina, Pakistan, Iran, Indien, Kazakstan, Kirgizistan, Tadzjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan, som samt en högt uppsatt delegation av den tillfälliga regeringen i Afghanistan. 
 
2. Parterna uttryckte respekt för Afghanistans suveränitet, oberoende och territoriella integritet och bekräftade sitt engagemang för att upprätta Afghanistan som en fredlig, odelbar, oberoende, ekonomiskt utvecklande stat, fri från terrorism och narkotikarelaterad brottslighet och med respekt för grundläggande normer för mänskliga rättigheter .
 
3. Det uttalades att ytterligare praktisk interaktion med Afghanistan bör byggas med hänsyn till den nya verkligheten - talibanrörelsens makthavande i detta land, oavsett det internationella samfundets officiella erkännande av den nya afghanska regeringen.

4. De deltagande länderna uppmanar det nuvarande ledarskapet i Afghanistan att vidta ytterligare åtgärder för att förbättra systemet för offentlig förvaltning och att bilda en verkligt inkluderande regering som på ett adekvat sätt återspeglar alla de etnopolitiska krafterna i landet. Detta kommer att vara grundläggande för att slutföra processen med nationell försoning i Afghanistan.

5. De deltagande länderna uppmanar det nuvarande ledarskapet i Afghanistan att föra en måttlig och försiktig inrikes- och utrikespolitik, föra vänlig politik gentemot Afghanistans grannar, uppnå gemensamma mål som varaktig fred, säkerhet, säkerhet, långsiktigt välstånd och respektera etniska grupper, kvinnor och barn.
 
6. Parterna uttryckte oro över manifestationen av aktiviteten hos förbjudna terrororganisationer i Afghanistan och bekräftade på nytt att de var beredda att fortsätta tillhandahålla bistånd för att säkerställa säkerheten i Afghanistan för att främja regional stabilitet.

7. De deltagande länderna noterade med tillfredsställelse att den tillfälliga regeringen i Afghanistan bekräftade de tidigare åtagandena att förhindra att Afghanistan används mot angränsande säkerhetsintressen, andra stater i regionen och hela världen. 
 
8. Med uttryck för djup oro över den försämrade socioekonomiska och humanitära situationen i Afghanistan, uttryckte sidorna förtroende för behovet av att mobilisera konsoliderade insatser från det internationella samfundet för att ge det afghanska folket akut humanitärt och ekonomiskt bistånd vid återuppbyggnaden efter konflikten i landet. 
 
9. I detta avseende föreslog parterna att lansera ett kollektivt initiativ för att tidigt sammankalla en representativ internationell givarkonferens i FN:s regi, med förståelse förstås att den största bördan för ekonomisk och finansiell rekonstruktion och utveckling efter konflikter Afghanistan bör bäras av de makter vars militära kontingent har varit närvarande i detta land under de senaste 20 åren.

https://www.rbc.ru/politics/20/10/2021/61700c3b9a79474fc290ef42, https://www.mid.ru/ru/foreign_policy/news/-/asset_publisher/cKNonkJE02Bw/content/id/4913908


 

1 kommentar:

  1. Äntligen har glädjen och lyckan i mitt förhållande återställts, min före detta älskare återvände hem igår efter 2 års äktenskapsseparation. Jag har aldrig trott att kärleksmagi skulle kunna fungera så bra för att få tillbaka min man snabbt, jag ger det bara ett försök eftersom jag hör så många människor prata bra saker om Drigbinovia kärleksmagiker, de senaste veckorna har jag använt kärleksförtrollning tidigare och ingen funkar för mig. Men tills jag stöter på Drigbinovia försäkrar han mig att han kommer att göra alla kärleksförtrollningar å mina vägnar för att få tillbaka min före detta älskare. Jag följde noga hans instruktioner, att min älskare Paul kommer tillbaka till mig inom 3 dagar, jag har försökt så många sätt att be min man om ursäkt för att förlåta mig för att jag varit otrogen mot honom en gång tidigare, han fick reda på att jag har varit otrogen mot honom och sedan han lämnade hade vi två barn tillsammans som en familj. Jag har försökt så många sätt att få hem honom men ingenting fungerar. Tills jag stötte på Drigbinovias e-postblogg online eftersom detta av en kvinna från Kanada delade hans whatspp-kontakt +12162022709 och Email doctorigbinovia93@gmail.com Jag skickar bara ett meddelande till honom för att hjälpa mig att få tillbaka min före detta älskare. Jag gav Drigbinovia både min och min älskare bild och namn och det var allt han bad om. Strax efter andra dagen fick jag ett telefonsamtal från min älskare Pau och han ber om ursäkt och lovar mig att han kommer hem i helgen, jag sa ok och jag väntade på honom, igår kom han tillbaka hem som Drigbinovia lovade mig. Jag är väldigt glad över att ha honom tillbaka med mycket kärlek och omsorg mer än någonsin tidigare. Jag tror att det är rätt för mig att dela denna fantastiska goda nyhet här så att den kan motivera och hjälpa andra att hitta en lösning för att återförenas med en trasig kärlekspartner idag. sant det fungerar för mig här. Jag tror att det kommer att fungera för dig också.

    SvaraRadera

Underteckna med ditt namn.