15 feb. 2020

Protest mot Turkiets inblandning i Libyen

Igår hölls ett protestmöte i Benghazi i östra Libyen med mer än 200 000 deltagare. "Stoppa terrorn" var parollen som riktade sig  mot  den  turkiska inblandningen i Libyen.

Under mötet kunde de som önskade ta värvning i den libyska nationella arméns ledning under ledning av Khalif Haftar samt bli medlem i rörelsen "Stoppa terrorn".
Andra deltagare i protesten passade på att bli blodgivare för att hjälpa arméns soldater.

Benghazi-invånarna förstörde också en docka föreställande den turkiska ledaren Recep Tayyip Erdogan och "turkiska" uppblåsbara stridsvagnar och angrep figurer föreställande IS-terrorister och chefen för den FN-stödda regeringen Fayez Sarraj.  Samtliga aktörer som ses som ansvariga för den militära konflikten i landet.

I slutet av mötet antogs en resolution riktad till det internationella samfundet. där demonstranterna försökte förmedla sin missnöje med Turkiets inblandning i det suveräna landets angelägenheter.

Enligt inofficiell information finns det nu i Libyen mer än 10 000 stridande extremister som importerats från Syrien. Det rapporteras också att Turkiet har levererat mer än 14 fartyg till Libyen med militär utrustning, ammunition och utrustning.

Källa: Rosbalt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Underteckna med ditt namn.