12 sep. 2018

USA-experiment med biologiska vapen i Georgien

Den amerikanska militären utför test av biologiska och bakteriologiska vapen på människor i den forna sovjetrepubliken Georgien.
Detta görs under förespegling att behandla sjuka människor med olika härdande vacciner.
Det avslöjade den tidigare georgiska säkerhetsministern Igor Giorgadze  på en presskonferens i Moskva på tisdagen.

Enligt Giorgadze utförs de  de hemliga experiment på georgiska medborgare "Richard Lugars forskningscentrum för folkhälsa".
Enligt de dokument som Giorgadze har fått av personer han bedömer som pålitliga (de kommer att publiceras de närmaste dagarna) dog i december 2015 hela 30 patienter som behandlades  för hepatit C.  24 av patienterna dog på en och samma dag och i dödsattesten anges att dödsorsaken är "okänd".
I april 2016 dog 30 personer under experimentell behandling och i augusti samma år 13 människor, återigen av "okänd" dödsorsak.
Dessutom uppgav Giorgadze att vissa patienter utsattes för experimentell behandling mot sin vilja.
Samtidigt medgav Igor Giorgadze att de avlidnas identitet ännu inte är känd för honom. Eftersom patienterna inte behandlats under eget namn, utan under en sifferkod som tilldelats dem i laboratoriet.

Igor Giorgadze vädjar nu till USA:s president Donald Trump att utreda
lagligheten i Lugarlaboratoriets verksamhet i Georgien , som avtalats mellan de båda ländernas tidigare presidenter (Saakasjvili - Obama).
Enligt honom kommer det georgiska folket vara uppriktigt tacksamt om Trump kan förskona Georgien från "okontrollerade försöksverksamhet med dubbla användningsområden inom biologi och bakteriologi".
Giorgadze erinrade om vad som hände i Tuskegee, Alabama. 1997 tvingades den dåvarande presidenten Clinton be den svarta befolkningen om ursäkt för de medicinska experiment som utförts för att få fram läkemedel mot syfilis mellan 1932 och 1972. 325 av 399 syfilissjuka dog under experimentets gång. 40 hustrur infekterades och 19 barn föddes med medfödd syfilis.
Redan 2015 uttryckte det ryska utrikesdepartementet oro över Pentagons försök "att placera sina medicinska och biologiska laboratorier i närheten av Rysslands gränser".


war and peace 11/9


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Underteckna med ditt namn.