21 aug. 2020

Putin mördar på vackra datum

Ur SVT:s reklam för propagandaserien "Spionen Putin".
Aleksej Navalny hamnade på sjukhus på 80-årsdagen av mordet på Leo Trotskij - vad mer bevis krävs för att du-vet-vem försökte förgifta honom? Det vill säga vår tids Stalin, en man som dödar sina motståndare över hela världen.

Vackra datum är en del av KGB:s varumärke -  till exempel dödades Anna Politkovskaja speciellt på Putins födelsedag, som en gåva.

En ironisk betraktelse av den ryska journalisten Pjotr Akopov på nyhetsbyrån Ria.ru:s hemsida.

Det är ungefär så inhemska och utländska anhängare av beundrare av den gängse berättelsen om Putin, superskurken argumenterar,

Navalnyj , myndighetens fruktansvärdaste fiende och Rysslands framtida president, förgiftades på order av Kreml.

Väst erbjuder redan medicinsk hjälp, Merkel skickar ett flygplan för Navalnyj och Washington säger att om de ryska myndigheterna är inblandade i förgiftningen kommer detta att påverka förbindelserna mellan de två länderna.

Ramsan "Frige Navalnyj!" sprider sig på sociala nätverk: Aleksejs anhängare kräver tillstånd att transportera honom till Tyskland - för att rädda hans liv och "förhindra att myndigheterna döljer spåren av brottet."

Det återstår bara en, helt obetydlig fråga - blev han förgiftad?

Hittills talar allt för att det inte fanns någon förgiftning: läkarna talar om rubbningar i ämnesomsättningen som provocerade minskat blodsocker (alternativt diabetscoma). Skälen kommer man naturligtvis att få reda på - men förgiftningsversionen bör läggas åt sidan. Av den som försöker vara det minsta ärlig. Men varför?

För vissa är Navalnyj en idol och en ljusstråle i ett mörkt kungarike, för andra (och för författaren) - en provokatör och en potentiell ny Jeltsin (i kampen mot partinomenklaturas privilegier förstörde han landet "av misstag"). I tio år har Navalnyj stått i rampljuset - inte bara för allmänheten utan också för olika länders underrättelsetjänster, inklusive, naturligtvis, de inhemska. Han reser ständigt utomlands, hamnar regelbundet i arrest och har redan tidigare uttalat misstankar om förgiftning.

Toppen av Navalnyjs popularitet har redan passerat. Med tanke på Navalnyjs nära band med väst, uppfattar många honom helt enkelt som ett verktyg i Rysslands motståndares händer. För väst har Navalnyj länge varit "Putins främsta fiende" - men han nöjer sig inte med en sådan hederstitel.

Han vill vara ledare inte för en grupp beundrare och "revolutionärer i emigration", utan för ett land.

Men dessa PR-spel kommer inte att föra "revolutionen" närmare, och utan den har Navalny ingen chans. De vitryska händelserna har visat hur hjälplösa Majdan-teknologierna är i frånvaro av ledare,

Snart kommer de tyska läkarna att bekräfta Omsk-läkarnas slutsats att det inte föreslå någon förgiftning. Men de som nu ropar om avsiktlig förgiftning kommer naturligtvis inte att tro på det och kommer att fortsätta att försäkra alla att det var "Kreml försökte döda Navalnyj."

Kampen mot regeringen kräver ständiga uppoffringar. Den här gången är det bara sanningen de behöver offra och det är de inte främmande för.

https://ria.ru/20200821/navalnyy-1576105112.html (artikeln är förkortad)

1 kommentar:

  1. Mer mystiskt är att Putin verkar beordra sina lönnmord på för honom högst olämpliga tidpunkter eller platser (före presidentval, utanför Kreml, under den akuta krisen i Vitryssland osv).

    SvaraRadera

Underteckna med ditt namn.