2 okt. 2016

Ingen missil från österDen ryska generalstaben gjorde 26 september en redovisning av radardata från den ödesdigra dagen 17 juli 2014 då ett malaysiskt passagerarplan sköts ned över Donbass. Data kommer från tre radarstationer på den ryska sidan gränsen


Vad som entydigt visas är att ingen missil kan ha träffat planet från någon punkt till öster det. Således kan byn Snezjnoje, som JIT-utredarna påstår, inte vara uppskjutningsplatsen.

För att en missil av BUK:s storlek, 5,5 meter lång, skulle undgå radarn i Ryssland måste den ha uppskjutits från en punkt söder eller väster om planet.

Endast om ett föremål rört sig i en bana på tämligen konstant avstånd från radarstationen finns en möjlighet att den ryska radarn skulle ha missat det. (Vilket skulle kunna tala för byn Zarosjtjenskoje som uppskjutningsplats vilket vapentillverkaren räknat ut är den troliga uppskjutningsplatsen.)

Man visar också att en ukrainsk drönare av modell Orlan-10 som flugit närmare gränsen och är av betydligt mindre massa, bara 2 meter lång och av mindre radarkänsligt material än en BUK-missil registrerats perfekt.

Vidare påstod sig rysk militär ha bevis för att nedslagsplatsen täcktes av ukrainsk militär radar, vilket innebär att Ukraina måste ha haft luftvärnskomplex i närheten.

Men Ukraina har varken lämnat ut civila radarbilder eller militära. Och USA har inte lämnat ut de satellitdata som de hävdar entydigt bevisar Rysslands skuld.

Varför har det inte skett? frågar rysk militär.

För att höra det ryska talet utan engelsk dubbning, gå till https://www.youtube.com/watch?v=dzeFFCBDt-whttps://www.youtube.com/watch?v=dzeFFCBDt-w.


red