2 okt. 2016

Demonstration mot terroristerna

TEHRAN (FNA) - Minst 6000 civila i en liten men viktig stad i västra Ghouta gick idag söndag ut på gatorna och uppmanade regeringsfientliga soldater att lämna staden, sade lokala källor. 

"En stor del av människor i staden Qodsiyeh strömmade ut på gatorna för att uppmana militanterna, som inte har anslutit sig till fredsavtalet med den syriska regeringen att lämna staden omedelbart", sade källorna.

"Några av de militanta fredsmotståndarna öppnade eld mot civila, men i ett överraskande drag, tog massor av människor upp vapen och besvarade terroristernas eld", sade källorna.

En medlem av fredskommitté meddelade på lördagen att mängder av militanter i två städer på Damaskus landsbygd var redo att överlämna sig till myndigheterna eller evakueras till andra städer i landet.

"De flesta av militanterna i Qodsiyeh och Elhameh har enats om att lägga ned sina vapen och överlämna sig till regeringstjänstemän," sade källan och tillade, "Vissa punkter i fredsavtalet med regeringen ger dessa militanter utvägen, om de inte vill ge upp, att lämna städerna med endast lätta vapen och flytta till regioner som kontrolleras av militanter. "

"Militanta" ledare i Qodsiyeh och Elhameh förbereder en lista med soldater som vill lägga ned vapnen och ansluta sig till regeringens fredspålan,", sade källan.

Fars News Agency