17 okt. 2016

8 timmar eldupphör i Aleppo

Ryska och syriska väpnade styrkor kommer tillfälligt stoppa attacker mot den syriska staden Aleppo i åtta timmar på torsdag för att tillåta civila och rebeller att lämna staden, uppger det ryska försvarsdepartementet sagt.
20 oktober från 8:00 (5:00 GMT) fram till 16:00, kommer en humanitär paus att genomföras i Aleppo, sade ryska försvarsdepartementets språkrör Sergej Rudskoj.


"Under denna period kommer Rysslands flygvapen och syriska regeringsstyrkor att inställa flyganfall och beskjutning med andra vapen."

Uppenbarligen går den syriska armén in för en slutstrid om Aleppo. I västmedia framställs detta uteslutande som krigsbrott och övergrepp mot civilbefolkningen, utan att  upplysa om att de två miljoner som lever på regeringskontrollerat område utsätts för rebellernas urskillningslösa beskjutning.

Sveriges Radio återger varje dag uppgifter om antalet dödsoffer i de inringade delarna av Aleppo utan att rapportera offren för de olika terroristgruppernas krigföring.


För en relativt saklig genomgång av situationen, se https://opendemocracy.net/david-morrison/what-russia-and-rest-of-us-are-doing-in-syria

red