28 okt. 2016

Fortsatt ryskt bombstopp över Aleppo

En rysk pilot stiger in i ett Su-25 stridsflygplan på den
ryska flygbasen Hmeymim i Syrien.
Rysslands president Vladimir Putin har beslutat att förlänga uppehållet i bombningarna av Aleppo. Pausen har redan pågått i tio dagar, vilket inte hindrar att västpressen under dessa tio dagar skrivit spaltkilometer om ryska bombningar av Aleppo.

Putin anser att det än så länge är olämpligt att återuppta flyganfallen mot rebellerna i Aleppo

Enligt den ryska militären önskar de syriska myndigheterna att bombnmingarna ska återupptas, eftersom situationen är pressad och terroristerna just nu försöker göra nya frambrytningar med tunga vapen för att häva belägringen av östra Aleppo.


Samtidigt protesterar Ryssland mot vad man påstår är rent förfalskade rapporter om ryska bombningar mot civila mål. FN: s barnfond (Unicef) anklagar Ryssland för att ha bombat en skola i Idlib 26 oktober och dödat 22 skolbarn och sex lärare.

Enligt talesmannen för den ryska generalstaben Igor Konasjenkov visar detaljerade flygbilder över byn Hass i Idlibprovinsen (kontrollerad av terrorister)  "ingen skada på taket på skolan, eller explosionskratrar från bomber i området intill skolan." Videofilmer som cirkulerar är ihopklippta av minst 10 segment.

Han betonade också att 26 oktober inga ryska stridsflygplan fanns i området.

ria-novosti 28/10