28 dec. 2017

Väststödda terrorister mörklägger halva Syrien

Kraftverket Al-Zara på landsbygden söder om staden Hama slogs ut på torsdagen genom en granatattack från de terroristgrupper som väst fortfarande håller vid liv.

Kraftverksstoppet berör norra och centrala Syrien, liksom kustområdet. Bortfallet av de 300 MW som kraftverket producerade kommer att leda till att stora delar av landet mörkläggs fler timmar om dygnet.

Det syriska energiministeriet har inlett reparationsarbeten för att spå snart som möjligt få kraftverket tillbaka i drift.

Nyhetsbyrån SANA:s reporteren i Daraa uppgav att väpnade grupper i Al-Naziheen Camp och Daraa al-Balad även avfyrade ett antal granater mot stadsdelarna Al-Sahari, Al-Kashef och Shamal al-Khat i Daraa, och orsakade materiella skador.

Ryska utrikesdepartementets talesman Maria Zacharova sade att Moskva oroas av att nya vapen hittar fram till terrorister i Syrien, vilket innebär att stödet från deras sponsorer i väst och Mellanöstern inte upphört.Hon tillade att Moskva uppmanar det internationella samfundet att ta ansvar för FN:s säkerhetsråds resolution nr. 2254, som förbinder medlemsstaterna att bidra till att förhindra terrorattacker i Syrien.Zacharova hävdade att terroristernas försök på onsdagen att beskjuta den ryska flygbasen i Hmeimem med raketer kan vara en provokation som syftar till att störa den syriska kongressen för nationell dialog i Sotji den 29-30 januari.

Den s k Fria syriska armén som explicit stöds av bl.a. USA, Storbritannien och Frankrike och som i sin tur varit en viktig leverantör av vapen till al Qaidas Nusra-front (omdöpt till Jabhat Fateh al-Sham) har nyligen sagt att den inte kommer att delta. FSA gör inget som inte State Department godkänt.

USA står fortfarande med 1 000 militärer, främst instruktörer, på syrisk mark och är i färd med att bygga upp nästa terrorarmé i Syrien, "Nya syriska armén".


Även Ryssland själv har märkt av det växande terrorhotet. Den ryske säkerhetschefen Nikolaj Patrusjev vittnade nyligen om att Ryssland sedan september fått en rad telefonhot om terrordåd, som myndigheterna tagit på största allvar och evakuerat sammanlagt över en miljon människor från olika byggnader och platser på ett 75-tal orter i Ryssland. Flertalet telefonhot om terrordåd kommer med IP-telefoni från Turkiet, Ukraina, USA och Japan.


sana.sy 28/12, aif 26/12

1 kommentar:

  1. Västlig politikeradels stöd av terrorism utgör nu alltså ett direkt hot mot ryska medborgare. Vi i väst får väl enbart hoppas att vi kan bli av med denna politikeradel i våra demokratiska val genom en allt mer vaken befolkning så att vi inte blir medskyldiga till olagliga mord på ryssar. Samtidigt önskar i alla fall jag att rysk underrättelsetjänst inser vad som måste aktiveras nu om det ska bli fredligare förhållanden. Den krigshetsande politikeradeln måste bort ... på det ena eller det andra viset.

    SvaraRadera

Underteckna med ditt namn.