30 dec. 2017

Kommunisterna överraskar i ryska valet

Den ryska centrala valkommissionen mottog den 28 december en anmälan om att Pavel Grudinin, direktör för statsjordbruket "Lenin", nominerats till kandidat i presidentvalet i mars 2018.

Det är det ryska kommunistpartiet och hela "vänsterblocket" som enats om Grudinin, 57 år. Det innebär att KPRF för första gången sedan Sovjets upplösning inte representeras av trotjänaren Gennadij Ziuganov, nu 73 år. (Undantaget 2004 då Nikolaj Charitonov kandiderade för KPRF).

Grudinin är direktör för statsjordbruket "Lenin" i Moskva län och har tidigare varit medlem av maktpartiet "Enat Ryssland".

Han kandiderar med ett program som ska innehålla alla de bästa förslagen från de organisationer som ingår i vänsterblocket. Bl.a. vill han att presidentens makt begränsas och att den ekonomiska politiken läggs om  för att minska inkomstklyftorna i det ryska samhället.

Tre gånger har Grudinin valts till ledamot av Moskvas regionala duma (1997-2011). Den 24 december valdes han genom hemlig omröstning bland delegaterna på KPRF:s kongress till partioets presidentkandidat.

svpressa.ru 28/12

2 kommentarer:

  1. Gud förbjude....han har i TV sagt saker som ger en kalla kårar. "Han" vill begränsa presidentens makt. Tror jag det, hela hans kandidatur är en trojansk häst med farbror Z bakom rodret. En president med väldigt lite makt som istället ges åt en "Gozsovjet", med en ordförande med desto mer makt. Och denna ordförande är det tänkt ska vara......(trumvirvel) Zjuganov. Luktar väldigt mycket Sovjetunionen. Det sista vi behöver är en återgång till ett misslyckat experiment med det ryska folket (återigen) som försökskaniner. Marx, Engels, Lenin, Zjuganov, Grudinin "skämtade" han i Vladimir Solovjovs TV-program nyligen. Nej, i nuläget finns bara en som kan ro skutan i hamn och det är Putin. Allt annat vore katastrof.

    SvaraRadera
  2. Du skulle läsa in det lite mer och inte producera dumheter. Det mest misslyckade experiment i rysk historia var väl kapitalist experimentet med Jetsin!

    SvaraRadera

Underteckna med ditt namn.