4 maj 2023

Väst tiger om attacken mot Kreml


Idag torsdag tas Volodomyr Zelenskij emot som en värderad gäst i Internationella brottmålsdomstolen, bara ett dygn efter att Ukraina utfört en terrorattack med drönare mot Kreml.

Ifrån USA, som måste ha varit behjälpliga med attacken, och resten av Nato hörs inga protester.Kupolen på Stora Kremlpalatset fick mindre skador till följd av drönarattacken, men de är lätta att avlägsna, sa den ryske presidentens talesman Dmitrij Peskov till reportrar. Två kopparplåtar behöver bytas ut.

Säkerhetsrådet kommer inte att inkallas för denna händelses skull och Rysslands svar ska komma i  en form som gagnar landet, lovar Peskov.

Efter attacken som ägde rum natten till onsdag tävlade representanter för Kiev på olika nivåer med varandra om att förneka inblandning i drönarattacken mot Kreml.

De vet att USA och Nato officiellt har förbjudit sina marionetter i Kiev att utföra attacker på ryskt territorium.  Men bakom kulisserna uppmuntrar de sådana företag och bistår dem, trots att de ökar varan för  en direkt konfrontation mellan kärnvapenmakterna.

Kom ihåg att samma sorts förnekanden kom från Kiev efter explosionen på Krimbron, morden på Daria Dugina och Vladlen Tatarskij. Men ryska specialtjänster och utredande myndigheter fann senare bevis för att ukrainska agenter låg bakom attackerna.

Samtidigt har västerländska medier upprepade gånger rapporterat att USA aktivt tillhandahåller underrättelser till Ukrainas väpnade styrkor, inklusive koordinater för att leverera attacker mot ryska styrkor i stridszonen, och även deltar i organisationen och planeringen av olika operationer.

USA och väst kan därför inte undandra sig sitt ansvar. Igår besökte Zelenskij Finland, där också de andra nordiska statsministrarna var på plats. Inte ett ord om terrorattacken mot Kreml.

Den amerikanska "tankesmedjan" ISW anklagar Ryssland för att själv ha iscensatt attacken. SVT:s text-TV återger pliktskyldigt påståendena. På samma sätt som SVT lanserat teorin att ryssarna själva sprängt gasledningen North Stream.

Svenska skattefinansierade media uppträder som ett litet troget eko av lögnmaskinerna i den "transatlantiska länkens" andra ände. Journalistiken dras i smutsen.

Stefan Lindgren


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Underteckna med ditt namn.