12 maj 2023

Om du är ryss...

Vad var det för fråga Chrusjtjov ställde till svenskarna 1964?

DN idag gör på ett uppslag en stor affär av att ABF har visst samarbete med ryska invandrarföreningar.

Målet är uppenbarligen att ryssarna ska rökas ut. Ryssar som inte aktivt ansluter sig till den västliga propagandasynen ska diskrimineras. 


Om du är ryss kan du bara med stora svårigheter se dina vanliga ryska TV-program. I strid mot svensk yttrandefrihetslagstiftning har förbud införts mot RT, NTV och en rad andra kanaler.

Om du är ryss är risken stor att du har fått en betydande del av din pension konfiskerad, dvs. om personen haft Rysslandsfonder. Då har de innehaven nollats och ersatts med 5 % av värdet.

Om du är ryss kan du inte ta flyget för att besöka hemlandet, som i stort sett alla andra invandrargrupper kan.

Om du är ryss kan du inte skicka hem en slant till behövande släktingar och vänner. Ryssland är avkopplat från Swift-systemet.

Om du är ryss och har barn i svensk skola utsätts de för daglig propaganda om Rysslands uselhet. Barn i åldrar som knappast kan bilda sig en egen mening. (Inte många vuxna kan det i Sverige).

Och vad är målet med diskrimineringen, kan man undra? Att få ryssarna att må illa, att köra ut dem? Är de ca 25 000 ryssarna en belastning för vårt land? Det kommer inget att träda fram och säga öppet.

Ser man djupare på frågan handlar det om Sveriges militära omorientering, sveket mot alliansfriheten, som måste säljas in genom ideliga påståenden om rysk ondska. Det är det som ligger bakom att Dagens Nyheter idag ägnar ett helt uppslag åt att försöka bevisa att ABF samarbetar med invandrarföreningen Ryska riksförbundet som påstås sprida rysk propaganda.

Finns det inga turkiska föreningar som sprider Erdoganpropaganda, kan man undra? Kanske norska kyrkan är misstänkt positiv till kung Håkon? osv.

När man går i genom alla olika steg i analysen landar man på att alltsammans beror på Natos tygellösa expansionslust. Att Nato nästan hade förvandlat Svarta havet till sitt innanhav, när Krim valde att ansluta sig till Ryssland - det är det makthavarna i väst inte kunnat förlåta, och det är det som ytterst är orsaken till mobbingen av ryssar i Sverige och över hela EU. Snacka om ädla motiv...

När Chrusjtjov 1964 besökte Sverige ställde han frågan
 i ett samtal med diplomaten Rolf Sohlman: ”Herr Sohlman, nu har vi goda förbindelser med er, men en gång var svenskarna nära Poltava, så vi måste vara  vaksamma på er aktiviteter: planerar ni ett nytt fälttåg till Poltava?"

Sohlman svarade leende: "Herr Chrusjtjov, ni vet att efter den lektion som vi fick av Peter den stores ryska armé har Sverige nästan inte varit i krig. Så ni kan vara lugn, vi planerar inte något nytt fälttåg  till Poltava."

Chrusjtjov hade rätt i det som kallats för "en vits", men var ett seriöst sätt att utröna Sveriges planer med Nato. Idag är det bara att medge att Karl XII är återuppstånden och fälttåget är redan i gång med vapensändningar till Ukraina och diskriminering av ryssar här hemma, det lilla nedriga fälttåg som DN inbjuder allmänheten att delta i.

Stefan Lindgren 
4 kommentarer:

 1. Jag har fått känna av att jag inte varit lydig. Jag har stängts av 7 ggr från facebook för att jag yttrat ngt om t .ex Ryssland eller Ukraina. Jag har uteslutits ur föreningen Svenska Kvinnors Vänsterförbund och ur Vänstern i Svenska Kyrkan för ngt jag sagt på facebook.. Jag har vägrats hålla föreläsning i Jokkmokk nu i början av juni eftersom två sponsrande föreningar ansett att jag inte bör få föreläsa. Jag var tidigare en populär föreläsare vid olika arrangemang. Numera är jag portad från det mesta.

  SvaraRadera
 2. Jag har fått känna på att jag inte följt den allmänna meningen. Jag uteslöts våren 2022 ur Svenska Kvinnors Vänsterförbund, och ur Vänstern i Svenska Kyrkan (VISK).Jag har avstängts av facebook 7 ggr för att jag skrivit ngt om Ryssland eller Ukraina. Jag får inte föreläsa i Jokkmokk i början av juni eftersom två sponsrande föreningar uttryckt missnöje med att jag skulle få göra det. Agneta Norberg, Kvinnor för Fred och i styrelsen för Global Network Against Weapons and Nuclear Power in Space www.space4peace.org

  SvaraRadera
 3. Om du är ryss eller svensk och vill studera i Ryssland då får du inte ekonomisk stöd från CSN. Eftersom UD avråder (inte förbjuder!) från alla resor till den ryska federationen kan CSN just nu inte lämna studiemedel för studier i landet så länge UD:s avrådan kvarstår.

  SvaraRadera
 4. Jag får/kan inte besöka min mormors grav, hon som gick bort för snart två år sedan. Jag kan inte besöka min släkt, jag får hålla tyst på jobbet när jag varje vecka blir kränkt genom nedsättande skämt om mitt folk. Mina barn likaså. Det är över 35 år sedan jag lämnade Ryssland, mina barn har aldrig varit där ens och kan inte heller få ta del av sina rättigheter att känna till sitt ursprung. Hur ska de när de varken får hemspråk, se på Ryska program eller resa till Ryssland? Att köpa en Rysk bok i Sverige är minst sagt en utmaning. Samtidigt som jag ser samma personer pratar om allas rätt att få älska, att få leva, att få vara sig själv. Mvh Alex S.

  SvaraRadera

Underteckna med ditt namn.