4 maj 2023

RFK J:r lovar att stänga 800 USA-baser utomlands

"USA:s utrikespolitik har kollapsat", säger Robert F Kennedy J:r som kandiderar i USA:s presidentval.

Han lovar att stänga 800 amerikanska baser och ta hem amerikanska trupper.

Men för att lyckas måste Kennedy först besegra Joe Biden som sitter på "djupa statens" resurser och haft fräckheten att  meddela att han kommer att kandidera 2024, i strid mot uppfattningen hos 70 procent av de amerikanska väljarna.

67 av väljarna anser att landet är på väg åt fel håll.  Inom det demokratiska partiet har 51 procent den uppfattningen.

I en tre minuter lång reklamvideo säger Biden "Låt oss avsluta jobbet" som om han och väljarna voire överens opm vilket "jobbet" är. Biden uppmuntrar en splittring i dagens politiska landskap med en ge sig på mot tidigare president Trump och MAGA- anhängare (Make America Great Again).

Det nämndes inget om hans fiasko som lett till ett onödigt proxykrig för 113 miljarder dollar i Ukraina som började med kuppen 2014 , Sjunde flottans invasion av Kinas territorialvatten i Sydkinesiska havet och nu senast, utmaningar mot Nordkoreas "aggression" med utplacering av en kärnvapenbeväpnad ubåt samt en rad stränga ekonomiska sanktioner mot motsträviga nationer (som har slagit tillbaka som en bumerang mot USA:s ekonomi) och sprängningen av Nord Stream.

Efter RFK:s tal på Hillsdale College om "Anthony Fauci och folkhälsoinstitutet", talet vid Dartmouth University om Covid 19-politiken och hans intervju som en av Tucker Carlsons sista gäster, skulle den amerikanska allmänheten göra klokt i att uppmärksamma och lyssna noga till den mest kunniga och begåvade presidentkandidaten på den amerikanska politiska scenen sedan...1963.  

Tillade att president Reagans överenskommelse om att tillhandahålla full vaccinimmunitet som en ansvarsskydd (på grund av " oundvikliga negativa biverkningar" ) gjorde att vacciner är den enda medicinska produkten som aldrig krävs för att genomföra säkerhetsstudier för förhandslicensiering eftersom Big Pharma har betalat 35 miljarder dollar i brott. straff under de senaste tio åren. Dessutom citerade Kennedy en explosion 1989 i kroniska hälsoproblem för barn relaterade till obligatoriska vacciner. 

Robert F Kennedy J:r har påmint om att hans farfar, Joseph P. Kennedy, tidigare USA:s ambassadör i Storbritannien, tjänstgjorde i Hoover-kommissionen och röstade för att upplösa CIA; började därmed en sextioårig kamp mellan familjen Kennedy och CIA.

RFK pekar bl.a. på  CIA:s roll i utvecklingen av biovapen vid Ft. Detrick inklusive den mjältbrandsattack som kom samtidigt som kongressen diskuterade Patriotalegn 2001.

Beträffande mordet på farbrodern John F Kennedy har RFK påmint om tidigare CIA-chefen Allen Dulles kommentar: "Jag är glad att den lilla skiten är död. Han trodde att han var en Gud ."

Beträffande Ukraina antar RFK att USA är där "av de rätta skälen" även om han är kritiskt mot att förlänga ett krig som riskerar att övergå i ett kärnvapenkrig.

Efter Sovjetunionens kollaps 1990 borde USA ha nedrustat, menar RFK, eftersom USA med sin upprustning bara lyckats skaffa sig fler fiender. Medan USA fick betala 8 biljoner dollar för kriget i Irak, bygger Kina broar, hamnar och infrastruktur och tränger ut USA som handelspartner.

Efter att ha förlorat Saudiarabien som "vår främsta allierade" i Mellanöstern menar RFK att " USA:s utrikespolitik har kollapsat och inte längre är en sammanhängande strategi ."

RFK föreslår att göra något SNABBT och åtar sig att "stänga 800 amerikanska utländska baser och ta hem amerikanska trupper omedelbart för att göra USA till en föredömlig demokrati igen" eftersom det demokratiska partiet har förlorat sin identitet. 

RFK har levererat chockerande och oroande siffror om den lockdown som skedde under corona-epidemin. Den kostade landet 16 biljoner dollar enligt en Harvard-studie vilket leder till en massiv BNP-minskning under de kommande tio åren. Med 4,2 % av världens befolkning hade USA 16 % av dödsfallen i covid - samtidigt flyttade 4 biljoner dollar från den amerikanska medelklassen till miljardärer, eftersom 41 av de svarta företagen lades ner permanent.

Robert F Kennedy J:r får 21 procent i de senaste opinionsmätningarna och det i ett land där det är ovanligt att sittande president som vill kandidera igen möter nämnvärt motstånd i det egna partiet. 

https://www.globalresearch.ca/us-foreign-policy-has-collapsed-rfk-jr-pledges-close-800-us-bases-bring-american-troops-home/5817951

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Underteckna med ditt namn.