5 apr. 2022

Ove Bring borde inte ha uttalat sig

Professor emeritus i folkrätt Ove Bring missade i lördags ett bra tillfälle att hålla tyst. När en handfull västliga mediabolag i en samordnad operation drog igång lanseringen av det EU-ordföranden Charles Michel genast döpte till "Buchaslakten" (flera hundra tusen publiceringar på ett dygn), så rycktes professorn med.

"Detta är den värsta formen av krigsförbrytelser”, slog han fast, utan att ha något annat stöd än bilder som kan vara manipulerade.


– Det är absolut krigsförbrytelser, sa Ove Bring till SVT Nyheter.

Enligt honom råder det inga som helst tvivel om att det som skett i Bucha är krigsförbrytelser, och att de har begåtts av rysk militär.

– Det är den värsta formen av krigsförbrytelser, därför att den sker medvetet mot civila personer som inte tar del i striderna överhuvudtaget...

Han uttalar sig om det han inte kan veta. Utan identifiering av personerna, undersökning av hur de dödats och hamnat där de filmades 3 april kan professorn själv göra sig skyldig till spridning av lögnaktig krigspropaganda.

Efter Srebrenica, Khan Sheikhoun etc borde det vara en självklarhet.

Efter att ha sett ett timslångt ryskt tv-program med tre experter som granskat en mängd filmmaterial i sociala media kan man påpeka följande motsägelser:

1) Varför finns inga meddelanden om lik på gatorna 30/3, 31/3, 1/4 eller 2/4? De ukrainska cyberkrigarna hade gott om tid att arrangera alltsammans, vilket naturligtvis inte bevisar att de gjorde det.

2) Varför finns det bilder där man ser hur ukrainska soldater flyttar på lik, som sedan filmas med viss regelbundenhet utlagda längs en väg, där omgivande hus inte uppvisar skador?

3) Varför har en del lik vita armbindlar, som användes för att signalera till ryska trupper att bäraren inte var kombattant?

4) Varför syns nästan inget blod? Varför är ansiktena på de flesta döda osynliga, vända bort, nedåt? Uppenbarligen i syfta att undvika igenkänning?

5) Hur man man tala om en massgrav som innehåller 300 eller 600 offer när man visar upp en sandgrop med ett huvud, en arm, ett ben som sticker upp?

Enligt FN:s observatörer av mänskliga rättigheter hade till 5 april 1 480 civilpersoner dödats i kriget i Ukraina, varav 474 i Donetsk och Lugansk. Den ryska militären har själv förlorat fler.

Kriget i Jemen har skördat hundratusentals liv och det i Libyen, som Sverige medverkade i, upp till
15 000 civila döda enligt FN. Kriget i Irak kanske en miljon. Kriget i Syrien (enligt oppositionen) drygt 600 000 civila liv.

Hur vore det med lite sinne för proportioner, Ove Bring? Ett fall av kallblodigt mord på en civil är naturligtvis ett för mycket, men en svensk folkrättsprofessor som länge varit kopplad till UD borde väga sina ord.

Eller kan den enkla sanningen vara den att han liksom en lång rad begråtare av "folkmordet" i just Ukraina (och ingen annanstans) i själva verket kampanjar hektiskt på vad de tror är slutsträckan in i Nato? Är det kanske därför det finns mångfaldigt fler modererande röster i USA än i Sverige som nu är kompakt rysshatande och inte tillåter några avvikande röster? USA behöver ju inte gå in i Nato, men kanske tänker deras elit just därför mer på risken av direkt krig Nato-Ryssland och risken för kärnvapenkrig.

Stefan Lindgren


АнтиФейк. Выпуск от 05.04.2022


1 kommentar:

 1. Och varför tror han på att det är Ryssarna som utfört det?
  Antagligen av opportunism i stil med vad du skriver.
  Rysskritiska Ukrainare hade ännu två dagar efter att Ryssarna lämnade inte berättat något om några offer utan glatt triumferade över att dom hade återtagit området. I kommentarssektioner har det nämnts att det var civila ursprungligen med armbindlar som markerar att dom inte var stridande och att återvändande ukrainare skjutit dom som förrädare.
  En uppgift var att man avlyssnat samtal där dom ställde frågan om att det var ok att skjuta dem med såna armbindlar och att dom fick svar ja.
  Förrädare= dom som kan samexistera med Ryssar.

  SvaraRadera

Underteckna med ditt namn.