8 apr. 2022

Dags igen?

Tyska infanterister gör sig klara 1914.
USA/NATO/EU, som förespråkar ett upphörande av fientligheterna på Ukrainas territorium, fortsätter att hälla bränsle på brasan. Västblocket har i åratal pumpat in vapen i Ukraina. Efter starten av den ryska militära operation, fortsatta leveranser i större kvantiteter.

Tjeckien har nyligen levererat Ukraina med T-72 stridsvagnar och pansarbandvagnar. En kolonn av f d sovjetiska pansarfordon har setts lämna Tjeckien.

Detta kan vara en del av den utrustning som Tyskland nyligen avtalat med den tjeckiska regeringen att skicka till Ukraina.

Estland har nyligen levererat  anti-tank missiler, anti-tank minor, bärbara granatkastare, handgranater, haubitsar och ammunition. Hjälmar och skottsäkra västar, kommunikationsutrustning, drönare, utrustning för mörkerseende, laser avståndsmätare, medicinska förnödenheter och kemisk skyddsutrustning.

Utrustning till ett värde av mer än 220 miljoner euro har redan levererats till Ukraina därifrån. Bränsle för 5 miljoner euro är på väg.

Storbritannien, Sverige, Danmark och andra länder skickar också vapen.

EU-kommissionen kompletterar vapensändningar med ett femte sanktionspaket riktat mot Rysslands ekonomi och ytterst mot dess folk. Det sker med händelserna i Butja - som experter tolkar diametralt olika - som förevändning.

Paket innehåller bl.a.:

  • Ett förbud mot import av kol från Ryssland.
  • Ett förbud mot export till Ryssland av halvledare, datorer, teknik för LNG-gas, och andra elektriska och transport utrustning.
  • Förbud mot import av trä, cement, gummi och kemikalier från Ryssland
  • Ryska fartyg och lastbilar skulle vara förhindrade från att EU med
  • Ett förbud mot ryska företag som deltar i offentlig upphandling i EU: s medlemsstater.
  • Ett förbud mot alla transaktioner med VTB och tre andra ryska banker som redan har undantagits från SWIFT-systemet

En analys av innehållet i sanktioner visar emellertid att de träffar människorna i Europeiska Unionen mer än ryssarna. Ett förbud mot importerad kol, i kombination med en krympande marknad för maskiner, utrustning och högteknologiska varor, kommer oundvikligen att leda till en minskning av produktionen i EU-länderna och, följaktligen, att arbetstillfällen försvinner och inflationen tilltar.

Dessa konsekvenser är oundvikliga även om Ryssland inte inför svarssanktioner.

Om sanktionerna kriget fortsätter att utvecklas i den här takten, kommer det att få katastrofala följder för EU-medborgarna, upp till brist på mat. Levnadsstandard och disponibel inkomst i EU har redan minskat avsevärt sedan coronakrisen bröt ut.

En fråga som uppstår, varför den Europeiska byråkratin fortsätter vidta åtgärder som kommer förutsägbart förvärra den ekonomiska och sociala situationen i regionen inom en mycket snar framtid.

Det verkar som att syftet är att få EU: s befolkningar i en desperat situation, där den enda vägen ut är ett aggressivt krig för ryska resurser, det vill säga ett nytt "korståg österut ".

Den nuvarande anti-ryska hysterin, som drivs på alla möjliga sätt genom att byråkratin i Bryssel och MSM (main stream media) talar för att Europas ledare - och bakom dem USA - planerar ett stort krig.

EU:s alla problem kommer att skyllas på ryssarna, som av misstag har fått ett sådant rikt territorium och inte delar liberala värderingar. USA och Storbritannien kommer med entusiasm att följa den stora stora europeiska slakt, som med all sannolikhet är följden.

southfront.org

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Underteckna med ditt namn.