18 jan. 2024

Franska legosoldater dödade i Charkov


Den franske ambassadören i Ryssland, Pierre Levy, uppkallades idag till det ryska utrikesdepartementet sedan det framkommit att en tillfällig förläggning för utländska legosoldater i Charkov hade förstörts av en rysk missil på tisdagen.


Bland de likviderade legosoldaterna fanns främst franska medborgare, rapporterar TASS som citerar den officiella representanten för det ryska utrikesministeriet Marija Zacharova.
Tidigare rapporterades det att en ett precisionsanfall från den ryska försvarsmakten hade dödat 60 franska legosoldater i Charkov. D

Försvarsministeriets Telegram-kanal rapporterar att byggnaden där legosoldaterna befann sig totalförstördes. Mer än 60 legosoldater ska ha dödats och över 20 fördes till sjukhus.

De ukrainska myndigheterna rapporterade att attacken träffat ett "inaktivt vårdcenter", och landets hälsoministerium rapporterade åtta skadade.

I april 2023  medgav franska media att det fanns minst 60-70 franska legosoldater i Ukraina. Minst 10 franska legosoldater hade då dödats.

Det blir alltmer uppenbart att Nato-länder är direkt delaktiga i detta krig liksom Nato på hög nivå. De senast attackerna på bl.a. ett ryskt landstigningsfartyg i Feodosija och nedskjutningen av ett spaningsplan av modell A50 knappast kunnat ske utan tillgång till Nato:s elektroniska kapacitet, 

vzgljad.ru

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Underteckna med ditt namn.