20 apr. 2023

Robert F Kennedy Jr om UkrainalögnenIgår talade Robert F Kennedy Jr med Fox News Tucker Carlson om helt avgörande frågor för USA. Han beskrev de extrema orättvisorna - miljontals förlorar sina matkuponger samtidigt som staten löser ut vacklande banker.

30 miljoner amerikaner har fått sina matkuponger nedskurna med 90 procent, förklarade Kennedy.
50 miljoner har förlorat sin Medicare och står utan sjukvårdsförsäkring. 57 procent av amerikanerna har inte 1 000 dollar sparade om de skulle hamna i ett akut läge. Var fjärde amerikan går hungrig, hävdade Kennedy.

Han talade också om kriget i Ukraina, om de 113 miljarder dollar som går dit, och lögnen om ett ständigt segrande Kiev, när 300 000 av Ukrainas söner fått sätta livet till.

Samtidigt markerade han amerikanernas starka stöd för Ukraina och var stolt för sin egen son som deltagit med specialstyrkor i strider vid Charkov.

Kriget driver också på inflationen som blir en skatt på de fattiga. Enkla produkter som kyckling och mejeriprodukter har ökat 76 procent i pris på två år.

Om kriget handlar om att "deplatform" Putin (beröva honom en plattform) är det inte värt allt lidande det orsakar för amerikaner och ukrainare, sa han också.

Kennedy bevisade i denna första intervju, där han inte hånades som "vaccinförnekare", att han har det samlade grepp som en ny amerikansk ledare behöver. Kommer makthavarna tillåta honom att delta hela vägen fram till valdagen?

 Stefan Lindgren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Underteckna med ditt namn.