24 maj 2019

OPCW hemlighöll expertrapport om gasprovokation

Robert Fisk, brittisk veterankorrespondent i Mellanöstern, kommer med sensationella uppgifter om OPCW, Organisationen för förbud av kemiska vapen. Gasbehållarna i Douma som OPCW sa hade fällts från flygplan lades troligtvis dit för hand. 

Efter en ny rapport om en gasattack hotar USA att ge sig in igen i det åtta år gamla Syrienkriget. 1500 USA-soldater är på väg till Mellanöstern.

Organisationen för förbud av kemiska vapen (OPCW) - som representerar 193 medlemsländer över hela världen - rapporter om klorattacker i Syrien antar vi att vi hör sanningen, hela sanningen och ingenting annat än sanningen, skriver Robert Fisk i gårdagens Independent.

Men de senaste dagarna har det framkommit oroväckande bevis för att OPCW i sin slutrapport om den påstådda användningen av kemiska vapen av den syriska regimen i Douma förra året medvetet undanhållit från både allmänheten och pressen en avvikande 15 sidor lång exportrapport om två cylindrar, som antagligen innehöll klor - kanske det starkaste indiciet mot Assadregimen i hela rapporten.

OPCW hävdar officiellt att dessa behållare troligen fälldes av ett flygplan - förmodligen en helikopter, förmodligen en syrisk - över Douma den 7 april 2018. Men den avvikande rapporten som OPCW inte hänvisade till i sina publicerade slutsatser säger:

"Cylindrarnas dimensioner, egenskaper och utseende och den scen som omgav incidenten var inkonsekvent med vad som hade förväntats om någondera cylindern hade fällts från ett flygplan ... Sammanfattningsvis tyder observationer på de båda platserna tillsammans med efterföljande analys  på att det är mer sannolikt att de båda cylindrarna manuellt placerades på dessa två ställen manuellt istället för att fällas med flygplan."

I klartext: regimmotståndare placerade cylindrarna i ett bombskadat hus för att få det att se ut som om de fällts från flygplan. En provokation för att få västmakterna att slå till mot Damaskus igen! För vilken gång i ordningen är en öppen fråga.

På söndagen medgav OPCW rapportens existens, men den enda åtgärd som vidtagits är att starta en undersökning om hur "obehöriga" kommit över den.

"Vid denna tidpunkt finns det ingen ytterligare offentlig information om denna fråga och OPCW kan inte ta emot förfrågningar om intervjuer", heter det i ett skriftligt meddelande. Det är en taktik som fram till nu verkar fungerat: inte en enda nyhetsmedia som rapporterade OPCW:s officiella slutsatser har följt upp historien om den rapport som OPCW undertryckte.

Kom ihåg att Douma-attacken låg till grund för en bomboffensiv mot Syrien av
USA, Storbritannien och Frankrike. Precis som Irak-invasionen en gång startades på falska rapporter om massförintelsevapen grundades denna samordnade attack på det skadskjutna Syrien möjligtvis på en medveten lögn.

"And here we go again", skriver Fisk med hänvisning till Vita husets vapenskrammel mot Damaskus med anledning av en påstådd ny gasincident i Idlib, dit USA-understödda terroristgrupper det senaste året har evakuerats.
Stefan Lindgren


https://www.independent.co.uk/voices/douma-syria-opcw-chemical-weapons-chlorine-gas-video-conspiracy-theory-russia-a8927116.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Underteckna med ditt namn.