10 maj 2019

Galloway kandiderar i EU-valet

George Galloway (t v) åkte ur det brittiska parlamentet i förra valet. Nu har han chans att komma in i
EU-parlamentet där han kommer att samarbeta med Nigel Farages Brexit-parti.

Skicka Labour-ledningen ett budskap genom att rösta på Nigel Farages Brexit-parti i EU-valet den 23 maj uppmanar David Lindsay, skribent på sajten, Off-Guardian.org.
Brittiska väljare i Peterborough kan rösta på Labour-kandidaten George Galloway som garanterat kommer att arbeta för ett EU-utträde.
Så här skriver Lindsay:

Alla ledande Labourkandidater vill ha en andra folkomröstning och skulle rösta för att Storbritannien ska bli kvar i EU. Lägg därtill utlämningen av Julian Assange till USA och det är definitivt dags att skicka ett budskap till partiledningen. Sättet att skicka det budskapet är att rösta för Brexit-partiet den 23 maj. Och om du råkar bo i Peterborough, så skickar du budskapet genom att rösta för George Galloway den 6 juni.

Jeremy Corbyn har föredömligt dragit igång en debatt om ekonomisk politik och om utrikespolitik - för första gången på en generation. Före sommaren 2015 hade Storbritannien en statlig ideologi i internationella angelägenheter och när det gäller ekonomins arkitektur. Denna ideologi kunde inte ifrågasättas. Visserligen var det möjligt att föra fram en viss liten, helst lite skämtsam hållen, kritik av regeringen. Men det var effektivt förbjudet att kritisera Staten. Corbyn har släppt fram principfasta röster för motstånd mot åtstramningspolitiken och politiskt motiverade godtyckliga krig.


Ändå har Corbyn svikit sina supportrar genom att flytta fram sina fiender inom partiet i parlamentsarbetet och till andra positioner.

Han har tillåtit Labours parlamentsledamöter att rösta fritt som dom vill i omröstningar om Syrien.

Han har tvingat partiets ledamöter att lägga ner sina röster om kärnvapenprojektet Trident.

Han har aldrig fört fram vapenförsäljningen i Saudiarabiens krig i Jemen till en andra omröstning i underhuset.

Hans bostads- och transportpolitik är långt ifrån tillräckliga.

Han stöder regeringens flathet kring rätten till fri personlig könsidentifiering.

Han håller med den nyliberala kapitalismen när det gäller drogproblemen och prostitutionen.

Han vill ha en tullunion med EU, kanske till och med till priset av att acceptera EU:s regler som förbjuder statligt företagsstöd.

Han är öppen för en andra folkomröstning om EU-medlemskapet.

Han har accepterat några av regeringens grundlösa och kollapsade påståenden om gift/gasattackerna i Salisbury, Amesbury och syriska Douma.

Corbyn har agerat mot den sociala och etniska rensning som blir följden av en utförsäljning av allmännyttan i Labour-stadsdelen Haringey, men inte mot de stora lönesänkningarna för 472 kvinnliga lärarassistenter Labour-styrda Durham.

Han har misslyckats med att hindra uteslutningen från Labour-partiet av flera goda svarta aktivister, som på falska grunder anklagats för antisemitism.

Han har misslyckats med att försvara både Kelvin Hopkins (anklagad för anti-semitism) och Chris Williamson (påstådda sexuella trakasserier).

Han har gått rätt in i regeringens fälla kring Donald Trumps statsbesök, ett besök som bara anordnats för att provocera fram sådana reaktioner som kan garantera röster för May från folk som en gång var det konservativa partiets centrala kärngrupper.

Och han har misslyckats med att kompromisslöst motarbeta varje utlämning av Assange till vilket som helst land och under vilken som helst förevändning.


Skicka alltså ett meddelande till Corbyn genom att rösta på Brexit-partiet. Efter det hade det naturligtvis varit kul att se Fiona Onasanya återvände till Peterborough (hon gav en avgörande röst för att stoppa Brexit i en omröstning från fängelset där hon satt på grund av ett trafikbrott). Det skulle vara intressant att se denna senaste inkarnation av SDP (en Labour-utbrytning som 1988 gick ihop med ett liberalt parti och bildade dagens EU-vänliga Liberal-Demokrater).

Jag har hört bra saker om Labour-kandidaten. Men kom igen, det måste bli George Galloway. Det måste! Det är om honom alla redan talar. Självklart. Han är George Galloway!

Sätt honom i parlamentet igen. Sätt honom i just detta av alla parlament! Skicka ett budskap!

Fotnot: George Galloway uteslöts ur Labourpartiet i maj 2003 på grund av att han uppmanat brittiska soldater att vägra lyda order i Irakkriget. 

2 kommentarer:

 1. Tips.
  Lyssna på George Galloways radio program ”The Mother of All Talkshows” , varje fredag 20.00–23.00

  Länk: https://talkradio.co.uk/
  https://talkradio.co.uk/radio/schedule#VwAuSsPrgFeFgtlY.99

  Ungefär som ”Ring P1” fast grymmare

  SvaraRadera
 2. Labour har sedan starten varit en kontrollerad front för eliternas Fabian Society, vilket bör vägas in vid bedömningen om man anser att Labour inte agerar som en självständig aktör.

  SvaraRadera

Underteckna med ditt namn.