8 okt. 2017

Ny bok anklagar CIA för Palmemordet

"I underättelsetjänsternas spindelnät. Varför mördades  Olof Palme, Uwe Barschel och William Colby?" heter en nyutkommen bok av journalisten Patrik Baab och den amerikanska politikern Robert E. Harkavy.

Boken bygger på tio års efterforskningar.

CDU-politiker Uwe Barschel var premiärminister i Schleswig-Holstein från 1982 till 1987. Han hittades död på ett hotell den 11 oktober 1987 i Genève.

I hans fall ska motivet ha varit att han varit inblandad i Iran-Contras-affären.
William Colby sparkades från posrten som CIA-chef 1976 och blev därefter jurist vid Nugans bank i Australien. Denna bank var en penningtvättinrättning för CIA:s drog- och vapenpengar, hävdar författarna.

Baab tror också a
tt banken var ett CIA-fasad som också skötte dess vapenaffärer,
Olof Palme, Sveriges premiärminister 1982-1986, mördades på Stockholms gator den 28 februari 1986.

"Vi har en diskussionsrapport från Secret Secret Planning Staff, sekretariatet för Natos hemliga  Stay Behind-armé, daterat den 15 december 1985. Detta visar att CIA och MI6 beställde mordet på Olof Palme", säger Baab.

Mordet ska ha utförts av en tidigare iransk sekreterare, som hade CIA-utbildning. Motivet för mordet var att Nato hade oroat sig för att Palme skulle söka kompromisser med Sovjetunionen för att uppnå  ett kärnvapenfritt Europa.

red

Källa: https://de.sputniknews.com/panorama/20171007317760438-gezielte-cia-morde-geheimdienste-buch/

1 kommentar:

  1. För oss som följer regeln "qui bono" och har lite analytisk förmåga har länge förstått att det scenariot är det mest troliga. I synnerhet då vi numera vet vilka som låg bakom mordet på Kennedy, Martin Luther King och massmordet den 9-11. Märkligt att det ändå finns krafter som vill ha in oss i NATO. Det är mer befogat att vidta sanktioner mot USA...
    Mats Ericsson

    SvaraRadera

Underteckna med ditt namn.